Bitcoin: Capacitatea de creștere a Lightning Network se oprește la 3.400 BTC

După o creștere puternică pe parcursul anului 2021, capacitatea de creștere a Bitcoin Lightning Network s-a oprit la 3.400 BTC în ultimele trei luni

După o creștere exponențială a capacității în 2021, Bitcoin Lightning Network s-a confruntat cu un început slab în noul an. Potrivit unui raport publicat de Arcane Research, creșterea capacității Lightning Network stagnează.

În 2021, Lightning Network a crescut de la 1.000 la 3.000 BTC în doar opt luni, atingând pragul de 3.000 BTC la jumătatea lunii octombrie.

BTC blocați în rețea

În timp ce rețeaua continuă să atingă noi maxime istorice, creșterea pare să se oprească. Numărul total de Bitcoin blocați în rețea atinge un vârf, chiar sub 3.500 BTC, stârnind dezbateri și discuții pe rețelele de socializare.

Capacitatea Lightning Network
Capacitatea BTC a Lightning Network | Arcane Research

Lightning Network este un răspuns la problema de scalabilitate care afectează protocolul Bitcoin. Lightning permite tranzacții instantanee, cu costuri foarte mici, în afara mainchain. Cu toate acestea, pentru a executa tranzacțiile necesită blocarea Bitcoin în canalele de plată distribuite pe nodurile Lightning.

Activitatea Lightning Network a crescut în 2021, în mare parte datorită adoptării tehnologiei de către El Salvador și integrării funcției de către Twitter de a putea dona Bitcoin. Într-un raport din octombrie, Arcane Research a prezis că vor exista 700 de milioane de utilizatori pe Lightning Network până în 2030.

Totuși, ce a încetinit creșterea în 2022? Contul de Twitter Bitcoin LightningNetwork+ susține că platforme precum Umbrel (un serviciu de nod Bitcoin și Lightning ușor de instalat) au stimulat creșterea timpurie, dar cifrele s-au stabilizat rapid.

Danny Scott, CEO și co-fondator al CoinCorner – principalul exchange Lightning din Marea Britanie a declarat:

Nu cred că creșterea rețelei Lightning s-a oprit. Am înregistrat mulți utilizatori noi datorită știrilor de anul trecut, iar creșterea ar părea acum mai organică. Decembrie este o perioadă de vacanță pentru mulți din întreaga lume și de obicei coincide cu o încetinere a industriei Bitcoin.

René Pickhardt, coautor al cărții Mastering the Lightning Network, explică că încetinirea creșterii poate fi un factor pozitiv pentru Bitcoin:

Având în vedere că numărul de noduri poate crește doar odată cu creșterea canalelor, iar aceasta din urmă sunt limitate de constrângerile de stock în Bitcoin, este posibil să asistăm la o creștere exponențială doar pentru perioade scurte de timp. După aceea, este firesc să urmeze o ajustare liniară

În viitor, o serie de actualizări și inovații ar putea declanșa o creștere suplimentară. Serviciul american de plată Cash App a lansat recent o integrare în Lightning Network pentru cei 30 de milioane de utilizatori.

Într-adevăr, o experiență de utilizator mai bună și o integrare ușoară a rețelei în aplicațiile și exchange-urile existente ar putea fi șocul de care are nevoie rețeaua.

Exit mobile version