Minerii încep să vândă Bitcoin – rentabilitatea mineritului a scăzut cu peste 50%

Minerii încep să rămână fără numerar pentru a-și plăti facturile, profitabilitatea minării de Bitcoin a scăzut cu 50,5% în ultimele trei luni

Minerii de Bitcoin își vând monedele și acțiunile companiilor, după ce profitabilitatea mineritului a scăzut brusc în noiembrie.

Bitcoin a scăzut recent la 42.000 de dolari, cu aproximativ 35% sub maximul istoric de aproximativ 69.000 de dolari atins în noiembrie, iar minerii vând într-un moment mai puțin oportun. Cu toate acestea, facturile de electricitate și echipamentele trebuie plătite.

Datele colectate de Glassnode, companie de analiză on-chain, arată că minerii de Bitcoin au devenit vânzători, după ce au deținut BTC luni de zile.

Minerii încep să vândă Bitcoin | glassnode
Minerii încep să vândă Bitcoin | glassnode

Începând cu 9 noiembrie și până astăzi, profitabilitatea minării a celor mai populare două dispozitive, Antminer S9 și S19, a scăzut cu o medie de 50,5% din 9 noiembrie până astăzi, potrivit datelor de la Arcane Research. Cu alte cuvinte, profiturile generate de minerit au scăzut mai agresiv decât prețul real al Bitcoin.

Profitabilitatea minării a dispozitivelor Antminer S9 și S19 | TradingView

O creștere bruscă a ratei de hash a contribuit la scăderea profitabilității mineritului. Concurența dintre mineri crește proporțional cu rata de hash, deoarece indică faptul că mai multe dispozitive au fost lansate în încercarea de a găsi următorul bloc.

Rata de hash a Bitcoin a atins un nou maxim istoric în 13 februarie. Această etapă a fost atinsă datorită creșterii bruște de la 188,2 EH/s la 248,11 EH/s într-o singură zi. Această valoare s-a stabilizat apoi la aproximativ 206,98 EH/s, conform datelor Ycharts.

BTC: Rata de hash | Ycharts

Unele piscine miniere au preferat să-și plătească facturile prin vânzarea de acțiuni, mai degrabă decât prin criptomonede. În 11 februarie, un purtător de cuvânt al Marathon Digital Holdings a declarat pentru Bloomberg: „Am început să deținem Bitcoin din 2020, nu am vândut niciun satoshi de atunci”.

În schimb, Marathon a depus un dosar la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din Statele Unite pentru a solicita o vânzare de acțiuni și valori mobiliare în valoare de 750 de milioane de dolari. Seeking Alpha a raportat că Marathon intenționează să folosească o parte substanțială din încasări pentru achiziționarea de hardware suplimentar și pentru alte scopuri legate de creșterea companiei.

Un analist de la firma de administrare D.A Davidson a declarat pentru Bloomberg că minerii au motive atât ideologice, cât și comerciale pentru a fi reticenți în a vinde Bitcoin:

Marii mineri preferă să vândă acțiuni, deoarece acționarii lor vor ca ei să-și păstreze Bitcoinii și nici măcar să nu se gândească să-i vândă. 

Exit mobile version