Bitcoin stabilește un nou record – 40 milioane de adrese conțin BTC

Datele on-chain arată un sentiment pozitiv pe piață, deoarece adresele care dețin Bitcoin au atins un maxim istoric

AdobeStock

Bitcoin continuă să demonstreze o adoptare pe scară largă a activului – numărul de portofele care dețin BTC este acum mai mare ca niciodată, arată datele furnizate de Glassnode.

În plus, acele adrese care dețin Bitcoin își păstrează din ce în ce mai mult monedele. Cantitatea de aprovizionare circulantă de BTC, mutată ultima dată între trei și cinci ani în urmă, a atins un maxim de patru ani – peste 2,8 milioane de BTC, potrivit datelor companiei de analiză on-chain Glassnode.

Numărul de adrese active a fost în creștere pe parcursul anilor 2019 și 2020, iar la jumătatea anului 2021 creșterea părea să se fi stabilizat la aproximativ 35 de milioane de adrese. Totuși, această valoare a atins un nou maxim istoric: 40 milioane de adrese.

Ultima creștere bruscă a ofertei active de BTC între 3 și 5 ani a coincis cu vârful ultimului bull market la începutul anului 2018.

Bitcoin: Cantitatea de aprovizionare activă cu 3-5 ani în urmă
Bitcoin: Cantitatea de aprovizionare activă cu 3-5 ani în urmă | glassnode

817.445 dintre adresele care dețin Bitcoin au cel puțin un BTC, potrivit Glassnode.

Tot mai puțini Bitcoini pe exchange-uri

Ultima lună a fost foarte interesantă pentru parametrii legați de aprovizionarea on-chain. FSInsight a raportat că 75% din aprovizionarea de BTC era ilichidă în 9 februarie, deoarece nu se mișcase de mult timp. Raportul firmei de cercetare financiară a descris situația ca un „butoi cu pulbere” gata să explodeze de îndată ce o cantitate moderată de BTC este cumpărată de pe piață.

Recentele tulburări politice din Canada și Ucraina au demonstrat pe deplin capacitatea Bitcoin de a ocoli orice tentativă de cenzură. Unii canadieni au adoptat Bitcoin pentru a-și proteja fondurile de înghețarea conturilor bancare, în timp ce guvernul ucrainean acceptă donații în Bitcoin din cauza intensificării tensiunilor din regiune.

BTC se tranzacționează în prezent la aproximativ 44.000 de dolari, în creștere cu peste 15% față de acum o săptămână, potrivit CoinGecko.

Exit mobile version