Bitcoin: Numărul de adrese create în luna Noiembrie se apropie de 1 milion

Investitorii de retail sunt chiar aici: numărul de adrese noi a crescut cu aproape un milion în luna Noiembrie

Lukas Gojda | Adobe Stock

Este posibil ca investitorii mici, de retail, să se întoarcă în piața Bitcoin? În ceea ce poate fi numit un semn bullish și încurajator pentru 2022, Glassnode a evidențiat faptul că 913,000 de adrese noi au fost create din luna Noiembrie, până la începutul lunii Decembrie.

Un alt punct de vedere avantajos pentru Bitcoin a fost împărtășit de On-Chain College – cu privire la adopția retail a activului digital și a unui început pentru adopția în masă a acestui trend – de a deține crypto-monede. În privința acestora, un factor cheie apărut în piață la final de an este crearea unui milion de adrese noi, destinate începătorilor.

Chiar dacă acțiunea prețului este bearish pe termen scurt, feed-ul de pe twitter arată că perspectiva macro rămâne solidă față de Bitcoin. Conform graficului distribuit, din Iunie 2020 până în Decembrie 2021, numărul de adrese cu balanță mai mare decât zero a crescut de la 30 de milioane la aproape 40 de milioane.

Bitcoin: Numărul de adrese create în luna Noiembrie se apropie de 1 milion
Bitcoin: Analiza adreselor cu balanță pozitivă | @OnChainCollege

Glassnode descrie adresele cu balanța diferită de zero drept numărul de adrese unice care dețin un număr pozitiv de monede. Atunci când numărul acesta crește, înseamnă că utilizatorii noi adoptă rețeaua Bitcoin.

Atunci când trendul în cauză este descendent, după cum a fost cazul între lunile Mai și Iulie, înseamnă că utilizatorii își golesc adresa de Bitcoin până la zero. Prin deducere, atunci când numărul acesta scade, înseamnă că se reflectă acțiunea descendentă a prețului.

Bitcoin: Numărul de adrese cu balanță pozitivă | Glassnode

Odată cu creșterea numărului de utilizatori din luna Noiembrie, trebuie să ne întrebăm două lucruri: A fost aceasta doar o anormalitate alimentată de extazul cauzat de tranzacționarea unui nou ATH? Sau asistăm la începutul unei adopții și mai mari?

Este chiar încurajator să ne gândim că odată cu sărbătorile de Crăciun sau cu teama fața de varianta Omicron, prezente pe piață în lunile Noiembrie și Decembrie, investitorii au avut mai multe oportunități să cerceteze Bitcoin sau chiar să investească.

Raportul cu privire la luna Decembrie susține aceste afirmații, pe măsură ce balanța portofelelor care dețin 1 BTC sau mai puțin – care reprezintă investitorii mici – au ajuns la cel mai mare nivel din Martie 2020 până în prezent.

Totuși, există și analiști care avertizează în privința viitorului pieței de retail. William Clemente, unul dintre cei mai citați analiști de crypto.ro, a postat pe twitter o suită de grafice, însoțite de mesajul: interesul investitorilor de retail a dispărut încă din primăvară.

Totuși, este nevoie de și mai multe dovezi cu privire la piața de retail. Chiar dacă în luna Octombrie s-a raportat pretutindeni că instituțiile cumpără mai mult Bitcoin decât aur, Google Trends arată că volumul de căutare pentru termenul Bitcoin reprezintă doar un sfert din cât a fost în Decembrie 2017.

Volumul de căutare al termenului Bitcoin | Google Trends
Exit mobile version