Bitcoin peste $61.000; tendința ieșirilor din ETF-urile BTC se inversează cu intrări de $31 milioane

Bitcoin se tranzacționează peste $61.000 pe fondul unui puternic sprijin politic și optimism, în timp ce ETF-urile BTC înregistrează prima zi cu intrări pe 25 iunie, după 7 zile consecutive de ieșiri

Bitcoin peste $61.000; tendința ieșirilor din ETF-urile BTC se inversează cu intrări de $31 milioane | Adobe Stock

Puncte cheie

Bitcoin se tranzactioneaza peste 61.000 de dolari astăzi, după recentele scăderi de preț declanșate de evenimentul de capitulare a minerilor.

Vânzarea minerilor a fost, de asemenea, grăbită de anunțul recent al Mt. Gox privind rambursarea creditorilor în luna iulie.

Mai devreme, astăzi, BTC a atins prețuri peste 62.000 de dolari, iar acum moneda a crescut cu aproape 1% în ultimele 24 de ore.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Bitcoin beneficiază de susținere politică

În ciuda volatilității recente a prețului, BTC rămâne înconjurat de predicții optimiste de preț în mijlocul unei intense susțineri politice.

De exemplu, conform ultimelor rapoarte, Trump ia în considerare să vorbească la evenimentul Bitcoin 2024 din Nashville, Tennessee.

De asemenea, reprezentantul republican din Florida, Matt Gaetz, a introdus un proiect de lege care ar putea revoluționa modul în care sunt plătite impozitele federale pe venit.

Legislația ar impune Secretarului Trezoreriei SUA să implementeze un sistem care acceptă Bitcoin pentru plățile impozitelor federale pe venit. Potrivit lui Gaetz, o astfel de legislație inovatoare ar moderniza sistemul fiscal american.

Permițând contribuabililor să folosească BTC pentru plățile impozitelor federale, s-ar aduce inovație, eficiență și mai multă flexibilitate cetățenilor americani.

Bitcoin ar putea ajunge la o adopție mondială de 25%-40% în 2030

Recent, analistul on-chain Bitcoin, Willy Woo, și-a exprimat și el optimismul cu privire la prețul BTC, spunând că vom vedea o recuperare după capitularea minerilor.

Pe 25 iunie, el a împărtășit o postare pe X în care spunea că lumea financiară consideră acum că BTC este o clasă de active în plină ascensiune rapidă și oamenii văd BTC ajungând la un preț de 10 ori mai mare decât cel de acum, rivalizând cu dolarul american ca mărime și devenind un activ de rezervă.

Woo a remarcat că toate acestea sunt posibile doar când BTC va ajunge la un nivel de adopție mondială de 25-40%, ceea ce el crede că este posibil în 2030.

Bitcoin peste $61.000; tendința ieșirilor din ETF-urile BTC se inversează cu intrări de $31 milioane

ETF-urile Bitcoin au înregistrat intrări de 31 milioane de dolari

Merită menționat și faptul că, după 7 zile consecutive de ieșiri, ETF-urile BTC au înregistrat intrări de 31 milioane de dolari pe 25 iunie, conform datelor SoSoValue.

ETF-ul BTC al Grayscale, GBTC, a înregistrat ieșiri de 30 milioane de dolari, iar ETF-ul BTC al Ark Invest și 21Shares, ARKB, a înregistrat ieșiri de 6 milioane de dolari.

ETF-ul FBTC al Fidelity a înregistrat intrări de 49 milioane de dolari, BITB al Bitwise a înregistrat intrări de 15 milioane de dolari, iar HODL al VanEck a înregistrat și el intrări de 4 milioane de dolari.

SoSoValue

Celelalte ETF-uri BTC din SUA nu au înregistrat nicio intrare sau ieșire pe 25 iunie.

Exit mobile version