Bitcoin: Peste 70% dintre adresele BTC sunt în profit, în ciuda declinului pieței

Unii speculează că Bitcoin se va îndrepta către 30.000 de dolari, în timp ce alte date arată că traderii încearcă să împingă prețul la 50.000 de dolari

AdobeStock

Prețul Bitcoin a scăzut din nou recent, dar noi informații de la firma de analiză blockchain Glassnode arată că până la 75% dintre adresele Bitcoin sunt în profit.

Într-un raport Week-on Chain publicat luni, Glassnode a analizat numărul de adrese profitabile ale Bitcoin și a constatat că aproximativ 70% până la 75% dintre adrese au înregistrat profituri nerealizate, cu mult decât 45% dintre adrese în timpul bear market-ului din 2018.

Adrese BTC în profit
Adrese BTC în profit | Glassnode

Comentând rezultatele, analiștii Glassnode au adăugat că actualul bear market nu este nici pe departe la fel de agresiv ca cele anterioare.

„Actualul bear market nu este la fel de sever ca cele mai grave faze ale tuturor ciclurilor anterioare, doar 25% din piață fiind cu o pierdere nerealizată. Rămâne de văzut dacă presiunea suplimentară din partea vânzătorilor va împinge piața mai jos”.

Deținătorii de Bitcoin pe termen lung au înregistrat profituri mult mai mari, în comparație cu deținătorii pe termen scurt

Raportul a arătat, de asemenea, că deținătorii de Bitcoin pe termen lung – cei care au deținut mai mult de 155 de zile – sunt cei mai puțin probabil să piardă bani. Peste 67,5% dintre deținătorii pe termen lung au un profit nerealizat, în timp ce doar 7,88% dintre deținătorii pe termen scurt, care au deținut mai puțin de 155 de zile, au realizat profit.

În prezent, Bitcoin luptă să mențină prețul peste 40.000 de dolari. Unii speculează că BTC se va îndrepta către 30.000 de dolari, în timp ce alte date arată că traderii încearcă să împingă prețul la 50.000 de dolari.

Raportul detaliază că 58% din volumul tranzacțiilor din rețeaua Bitcoin este în așa-numitul „profit dominance”, un indicator care nu a fost observat din decembrie 2021.

Volumul în profit al Bitcoin | Glassnode

Glassnode a adăugat că bear market-urile înregistrează, de obicei, volume în pierderi pe termen lung, iar această inversare a dominației profitului ar putea fi un semn că sentimentul se schimbă, cererea de Bitcoin putând cumpăra partea de vânzare.

Cu toate acestea, Glassnode a scris: 

„Având în vedere că prețurile continuă să scadă, ceea ce sugerează o cerere mai scăzută din partea cumpărătorilor, investitorii profită de toate forțele pieței pe care le pot găsi”.

Analiștii au adăugat că, de la jumătatea lunii februarie, piața a înregistrat profituri zilnice de aproximativ 13.300 BTC, în timp ce pierderile zilnice realizate au scăzut de la aproximativ 20.000 BTC în ianuarie la aproximativ 8.300 BTC săptămâna trecută.

 În timp ce majoritatea adreselor și tranzacțiilor sunt profitabile, numărul total de utilizatori din rețeaua Bitcoin și tranzacțiile ulterioare nu impresionează investitorii, potrivit analiștilor.

Volumul tranzacțiilor în rețea este de aproximativ 225.000 de tranzacții pe zi, o cifră similară cu bear market-ul din 2018-2019. Volumele au crescut de la jumătatea anului 2021, dar analiștii au remarcat că „acesta este departe de ciclul de hype observat în timpul piețelor bull”.

Exit mobile version