Bitcoin poate înlocui aurul – Mnuchin, Secretarul Administrației Trump

Această declarație despre Bitcoin vine într-o oarecare opoziție totală față de declarațiile anterioare ale lui Mnuchin, care, pentru a echilibra puțin perspectiva, a adăugat că tot nu ar cumpăra el însuși BTC.

BTC poate fi o înșelătorie din perspectiva fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, dar fostul secretar al trezoreriei pare să fi făcut o schimbare total opusă în părerea sa despre prima și cea mai cunoscută crypto – monedă din lume.

Mnuchin – Poziția mea asupra Bitcoin a evoluat puțin

Administrația Trump era cunoscută pentru tonul său potrivnic față de crypto – valute în public, iar cei care sperau la susținerea publică a crypto – monedelor din partea lui Trump au rămas în cele din urmă dezamăgiți.

Mnuchin însuși a fost mai puțin înclinat să ofere sprijin crypto – valutelor în timpul mandatului său de la Trezorerie, dar, cele mai recente comentarii publice ale sale dezvăluie o schimbare clară a poziției față de acest domeniu.

Cred că punctul meu de vedere a evoluat puțin, dar este destul de consistent, a declarat el pentru rețea.

Primul lucru important, tehnologia de bază – blockchain-ul – este cu adevărat incredibilă și are o mulțime de aplicații diferite, în special în domeniul fintech și financiar. În ceea ce privește Bitcoin, dacă oamenii vor să cumpere BTC ca un substitut, acest fapt nu diferă cu nimic de a cumpăra aur sau un alt activ. Ceea ce este în regulă.

Bitcoin poate înlocui aurul - Mnuchin, Secretarul Administrației Trump

Performanța AUR(violet) vs. BTC(portocaliu) din 2020 până în prezent

Mnuchin a adăugat că, nu ar vrea să aibă BTC în portofoliul său, dar a subliniat că nu este împotrivă ca alte persoane să îl adopte.

Continuând, el și-a exprimat dorința ca Bitcoin să respecte toate reglementările pentru a fi adoptat mai ușor.

De altfel, în cadrul OCC anul trecut, am aprobat că băncile pot să păstreze BTC în custodie, iar motivul pentru care am făcut-o este că am vrut să ne asigurăm că acest lucru devine o practică comună și reglementată.

Cuvintele sale au primit laude în cercurile crypto și cele ale entuziaștilor Bitcoin. Saifedean Ammous, autorul The Bitcoin Standard, a numit schimbările ca plăcute de văzut.

Bitcoin încă are puțini aliați politici

Perspectiva lui Mnuchin sună acum din ce în ce mai în dezacord cu cea a lui Trump, care luna trecută a numit categoric Bitcoin o înșelătorie într-un episod care nu a reușit în cele din urmă să aibă un impact asupra sentimentului pieței. 

Între timp, situația cu actualul președinte Joe Biden nu a oferit încă prea multe motive de bucurie susținătorilor Bitcoin. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, și-a exprimat pe o scară mai largă îngrijorarea cu privire la crypto – monedă, iar politicienii seniori sunt în contradicție cu privire la modul de abordare a situației.

El Salvador a adoptat în Iunie o lege cu privire la cursul legal Bitcoin, care a atras reacții adverse din partea organismelor financiare globale, inclusiv Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional.

Legea care intră în vigoare în septembrie este până acum un precedent legal în lume. Este prima dată când Bitcoin a fost declarat ca monedă oficial recunoscută și folosită într-o țară.

Paraguay, care a prezentat un proiect de lege privind Bitcoin în această săptămână, nu a dezvăluit prea mult din planurile în curs, legate de a adopta un standard Bitcoin.

Exit mobile version