Bitcoin: Un primar din Brazilia va investi 1% din banii orașului în BTC

Eduardo Paes, primarul orașului Rio de Janeiro, a vorbit despre Bitcoin cu Francis Suarez, primarul orașului Miami, în cadrul conferinței Innovation Week

Bitcoin: Un primar din Brazilia va investi 1% din banii orașului în BTC

Александр Бердюгин | Adobe Stock

Eduardo Paes, primarul orașului brazilian Rio de Janeiro, vrea să aloce 1% din fondurile orașului în Bitcoin.

Paes și-a anunțat planurile pentru Crypto Rio – de a transforma orașul într-un hub crypto pe parcursul Innovation Week, conform unei publicații locale.

Primarul a vorbit despre ambițiile orașului cu privire la crypto-monede, odată cu Francis Suarez, primarul Miami, care a cerut să-și primească salariul în Bitcoin încă din Noiembrie 2021.

Vom lansa proiectul Crypto Rio și vom investi 1% din trezorerie în crypto-monede. Guvernul are un rol pe care trebuie să-l joace – a transmis Paes, adăugând faptul că statul plănuiește să scutească de taxe această industrie

Panoul a inclus și alți politicieni ai Braziliei, precum Pedro Paulo, secretarul financiar al orașului, care a subliniat faptul că administrația sa dorește să ofere o reducere de 10% pentru taxa pe proprietate, atunci când este plătită în Bitcoin.

Știrile vin la o scurtă perioadă după ce guvernul brazilian și-a încălzit tot mai mult poziția față de Bitcoin și industria crypto, având în vedere că Luizão Goulart a propus un plan prin care să adopte Bitcoin ca metodă legală de plată pentru sectorul public și privat. În Decembrie 2021, MercadoPago, un procesator de plăți foarte folosit pe teritoriul țării, le-a permis cetățenilor să cumpere, să vândă și să dețină monede mari, precum Bitcoin sau Ethereum.

Exit mobile version