Bitcoin rămâne peste $66,000 după creșterea volumelor ETF-urilor BTC în martie

Prețul lui Bitcoin (BTC) se menține peste 66.000 de dolari, la aproximativ două săptămâni înainte de halving

Bitcoin rămâne peste $66,000 după creșterea tranzacționărilor cu ETF-uri BTC din martie | Google

Puncte cheie

Prețul Bitcoin (BTC) se menține peste 66.000 de dolari. În momentul redactării acestui articol, BTC are un preț de 66.270 de dolari, în scădere cu aproximativ 1% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Pretul Bitcoin in 24h
Pretul Bitcoin in 24h

Volatilitatea Bitcoin rămâne destul de ridicată, înainte cu aproximativ două săptămâni până la halving.

Halvingul Bitcoin este un eveniment important în lumea crypto care are loc aproximativ la fiecare patru ani. Halvingul Bitcoin din acest an este programat pentru 20 aprilie, reducând în continuare recompensa la 3,125 BTC per bloc.

Volumele ETF-urilor BTC au atins niveluri record în martie

În martie, volumul ETF-urilor BTC a crescut la 111 miliarde de dolari, aproape triplând volumul înregistrat în februarie. ETF-urile IBIT ale BlackRock și GBTC ale Grayscale au dominat piața.

Potrivit analistului ETF Eric Balchunas de la Bloomberg, ETF-urile Bitcoin au înregistrat o creștere masivă a volumului de tranzacționare în martie, ajungând la 111 miliarde dolari, comparativ cu 42,2 miliarde de dolari în februarie.

BTC ETF

Această gamă de produse de investiție în Bitcoin a fost lansată pe 11 ianuarie, iar februarie a fost prima lună completă de tranzacționare. Creșterea semnificativă a volumului de tranzacționare din martie indică o creștere a interesului pentru ETF-urile Bitcoin.

ETF-ul IBIT al BlackRock continuă să domine piața, în timp ce ETF-ul GBTC al Grayscale a depășit 15 miliarde de dolari în ieșiri nete după ieșirile de peste 300 de milioane de dolari înregistrate pe 1 aprilie.

DOJ SUA transferă $2 miliarde în Bitcoin

Recent, un portofel crypto, asociat cel mai probabil cu Departamentul de Justiție al SUA (DOJ), a efectuat aparent o tranzacție de test cu Coinbase Prime.

Se pare că suma de 2 miliarde de dolari în Bitcoin este legată de fondurile confiscate de Departamentul de Justiție (DOJ) de pe Silk Road, o piață desființată din dark web.

În 2020, DOJ a inițiat procesul de confiscare oficială a criptomonedei, care la acea vreme era evaluată la peste 1 miliard de dolari.

Exit mobile version