Bitcoin: Rata de hash stabilește un nou maxim istoric de 248,11 EH/s

Într-o singură zi, rata de hash a Bitcoin a crescut cu 31,69%, de la 188,40 EH/s la 248,11 EH/s, asigurând astfel o capacitate suplimentară de a rezista oricărui atac

În 12 februarie 2022, Bitcoin a atins un nou maxim istoric al ratei de hash de 248,11 exahash-uri pe secundă (EH/s). Acest indicator arată că ecosistemul descentralizat al BTC devine din ce în ce mai sigur, datorită creșterii globale de mineri.

Rata de hash este legată de puterea de calcul necesară echipamentului informatic al unui miner pentru a confirma o tranzacție. Creșterea recentă a rate de hash oferă rețelei Bitcoin securitate suplimentară împotriva atacurilor, descurajând hackerii să confirme tranzacțiile frauduloase.

Evoluția ratei de hash în ultimul an
Evoluția ratei de hash în ultimul an | Ycharts

Rata de hash a rețelei a crescut cu 31,69% într-o singură zi: de la 188,40 EH/s la 248,11 EH/s. În plus nivelurile ratei de hash ale rețeleiau crescut cu 54,33% în ultimul an.

Evoluția ratei de hash în ultima lună | Ycharts

În ultimele luni, interzicerea generală a Chinei privind mineritul și tranzacționarea criptomonedelor a generat o îngrijorare tot mai mare cu privire la securitatea rețelei. Până în iunie 2021, țara asiatică a contribuit cu 34,25% din rata de hash totală a Bitcoin.

Minerii și-au găsit refugiu în alte țări prietenoase cu criptomonedele, iar rețeaua Bitcoin a cunoscut o redresare puternică, depășind chiar maximele istorice anterioare.

În prezent, minerii rezidenți în Statele Unite contribuie cel mai mult în ceea ce privește rata de hash globală a Bitcoin, în jur de 35,4%.

O analiză efectuată de Cointelegraph în ianuarie a concluzionat că operatorii din industrie cred că rata de hash a Bitcoin va continua să crească. Experții au subliniat că, în ciuda panicii investitorilor induse de fluctuațiile prețului BTC, blockchain-ul său a devenit mai rezistent ca niciodată.

Evoluția eficienței mineritului de BTC | Darin Feinstein

Michael Levitt, CEO-ul Core Scientific, prezice că rata de hash globală a BTC va continua să crească într-un ritm neobosit. Totuși, el a subliniat că această creștere de acum încolo va depinde de prețul BTC și de dezvoltarea cu succes a infrastructurii aflate în prezent în construcție.

În ciuda creșterii ratei de hash, Bitcoin Lightning Network se confruntă cu un început slab în noul an. Potrivit unui raport publicat de Arcane Research, creșterea capacității Lightning Network stagnează.

Exit mobile version