Bitcoin scade la 16.700 de dolari, pe măsură ce piața criptomonedelor scade cu 50 de miliarde de dolari

Întreaga piață crypto a fost supusă unei presiuni intense de vânzare, pierzând în cele din urmă 50 de miliarde de dolari

Bitcoin a scăzut sub nivelul critic de suport de 17.000 de dolari pe măsură ce urșii au preluat controlul pieței. Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață se tranzacționează în prezent la 16.723 de dolari, în scădere cu 2,5% față de o săptămână în urmă.

Piața crypto este sub presiune după evenimentele recente

Întreaga piață crypto a fost supusă unei presiuni intense de vânzare, pierzând în cele din urmă 50 de miliarde de dolari, sau 6% din capitalizarea de piață, în ultimele 24 de ore. În urma scăderii recente a prețurilor, BTC a renunțat la toate câștigurile săptămânale și a revenit pe un teritoriu negativ.

Bitcoin, afectat de cele mai recente date macroeconomice și de decizia Fed de a crește ratele dobânzilor, a scăzut la un minim de 16.723 de dolari, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

BTC: Evoluția prețului în ultimele 7 zile
BTC: Evoluția prețului în ultimele 7 zile | CoinMarketCap

Valoarea Ethereum a scăzut, de asemenea, cu peste 7% în ultimele 24 de ore, după cum arată datele de la CoinGecko. A doua cea mai mare criptomonedă a încetinit săptămâna trecută și se tranzacționează în prezent sub 1.178 de dolari. Cea mai mare parte a celor 117 milioane de dolari în poziții cu efect de levier lichidate pe întreaga piață au fost formate din Bitcoin și Ethereum.

ETH: Evoluția prețului în ultimele 7 zile | CoinMarketCap

Investitorii crypto alarmați de Binance FUD

Investitorii crypto sunt speriați de ceea ce se întâmplă cu Binance, dar sunt avertizați să nu reacționeze exagerat la „frica, incertitudinea și îndoiala” (FUD) din jurul exchange-ului și a altor entități.

Vineri, Mazars Group și-a rupt legăturile cu exchange-ul și a încetat să mai servească drept auditor pentru dovada de rezervă a Binance. După cum a declarat Bloomberg, firma de audit a încetat „toate colaborările cu clienții crypto”. Acțiunea a fost luată după ce săptămâna trecută a fost publicat un raport controversat despre Binance. 

Raportul a fost eliminat de pe site-ul Mazars ca răspuns la critici. În ciuda faptului că se credea în general a fi un audit, raportul a fost practic un AUP, sau „procedură convenită”.

În esență, verificările rezervelor lor sunt mai puțin amănunțite. „Acest lucru se datorează îngrijorărilor legate de modul în care aceste rapoarte sunt percepute de public”, a spus Mazars într-un e-mail. Mazars s-a distanțat și de Kucoin și Crypto.com, deoarece ambele rapoarte nu mai sunt accesibile pe site-ul său.

În plus, recenta prăbușire de pe piața crypto a coincis și cu o scădere bruscă pe Wall Street. Dow a scăzut vineri cu 1%. Înăsprirea monetară agresivă a băncilor centrale este ceea ce conduce la scăderea prețurilor.

La un moment dat, Bitcoin părea să încheie anul pe o notă pozitivă, după ce a răspuns favorabil la cifrele inflației din SUA și ale indicelui prețurilor de consum (IPC), pe lângă decizia ulterioară a Fed privind rata dobânzii.

Rata de modificare a prețurilor diferitelor mărfuri este măsurată de IPC. Creșterea ratelor din noiembrie a fost de 0,1%, ceea ce este mai mic decât rata inflației din octombrie. Datele IPC la acea vreme au prezis o creștere de 0,3% a prețurilor.

Taurii Bitcoin continuă să mențină un avantaj restrâns

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, inflația era, fără îndoială, în continuare în creștere miercuri, deși într-un ritm mult mai lent decât luna precedentă. Acest lucru sugerează că acțiunile anti-inflație ale Fed au fost până acum eficiente.

Capitalizarea de piață a criptomonedelor | TradingView

Analistul Kitco News, Jim Wykcoff, a spus că BTC nu a reușit să păstreze câștigurile recente, dar, în ciuda scăderii continue, taurii Bitcoin au reușit să mențină un avans tehnic pe termen scurt.

Prețurile „rămân într-o tendință ascendentă pe graficul zilnic, taurii având un ușor avantaj tehnic pe termen scurt”, a scris el. Fundamentele economice și de piață ale Bitcoin rămân solide, deși prețul BTC a cunoscut o serie de scăderi puternice, fiecare însoțite de pierderi uriașe pentru marii jucători din industrie.

Exit mobile version