Bitcoin scade sub 25.000 de dolari în urma îngrijorărilor pieței legate de Credit Suisse

Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 13%, în timp ce mai multe bănci europene, printre care BNP Paribas și Societe Generale, au scăzut cu 8%, respectiv 10%

Investitorii crypto au avut parte de o săptămână volatilă, cu Bitcoin și Ethereum experimentând scăderi de preț înainte de a se stabiliza. Pe parcursul zilei de marți, Bitcoin a atins un maxim de 26.000 de dolari, iar Ethereum a atins 1.770 de dolari, după publicarea datelor inflației ușor optimiste ale indicelui prețurilor de consum (IPC) pentru luna februarie, după care a scăzut cu 5% în ziua următoare.

Bitcoin scade sub 25.000 de dolari în urma îngrijorărilor pieței legate de Credit Suisse
Graficul BTC:USD pe o zi | CoinMarketCap

Indicele IPC de 6% a avut o îmbunătățire față de luna precedentă și le-a oferit investitorilor care caută o politică monetară mai conciliantă speranța că Rezerva Federală a SUA își va întrerupe cel puțin temporar planurile de creștere a ratelor dobânzilor în viitorul apropiat.

În ciuda fluctuațiilor, Bitcoin este încă în creștere cu 14,5% față de săptămâna trecută, în timp ce Ethereum a crescut cu doar 8,5%.

Lichidările duc la pierderi în Crypto Futures

Cele mai mari pierderi de pe piața crypto în această săptămână s-au datorat lichidărilor; miercuri, pe o perioadă de 24 de ore, au fost lichidate contracte futures în valoare de 300 de milioane de dolari.

Volatilitatea recentă a pieței a dus la pierderi de peste 140 milioane de dolari în contracte futures pe Bitcoin și peste 80 milioane de dolari în futures pe Ethereum. Mai mult de jumătate din aceasta au venit din poziții de long și short, aproximativ în mod egal, ceea ce indică faptul că ambele grupuri de traderi au fost afectate în mod aproape egal.

Tokenul CFX al Conflux și futures FIL ale Filecoin au înregistrat lichidări de 8 milioane de dolari, respectiv 5 milioane de dolari, din cauza volumului de tranzacționare crescut.

Instabilitatea bancară afectează investitorii crypto

Miercuri, Bitcoin și alte criptomonede au înregistrat pierderi semnificative, în contextul îngrijorărilor legate de Credit Suisse și instabilitatea potențială a băncilor europene.

Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 13%, în timp ce mai multe bănci europene, printre care BNP Paribas și Societe Generale, au scăzut cu 8%, respectiv 10%.

Credit Suisse’s shares | TradingView

Între timp, indicele S&P 500 și indicele industrial Dow Jones (DJIA) din SUA au înregistrat ambele o scădere de 0,7%, respectiv 0,8%. Cu toate acestea, indicele Nasdaq Composite, axat pe tehnologie, a crescut cu 0,05%.

Potrivit lui Will Tamplin, analist senior la firma de cercetare bazată pe analize tehnice Fairlead Strategies, BTC are o rezistență la 25.200 de dolari. El a menționat că „condițiile de supracumpărare pe termen mediu au devenit o forță opusă”, ceea ce crește riscul de scădere pe termen scurt la suportul de la media mobilă de 200 de zile, care este în jurul valorii de 19.800 de dolari.

Unii observatori de piață sugerează că investitorii caută alternative în urma colapsului recent al Silicon Valley Bank.

Alex Adelman, co-fondatorul aplicației de recompense în Bitcoin, Lolli, a sugerat că „Investitorii doresc ca bitcoinul să rămână stabil în condițiile de piață extrem de incerte”.

Adelman a adăugat că, în timp ce mulți văd BTC ca o protecție împotriva inflației, relația sa cu finanțele tradiționale este mai complexă. El crede că propunerea unică de valoare a BTC-ului funcționează ca o alternativă la sistemul financiar tradițional.

Exit mobile version