Bitcoin scade sub 25.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 3 luni

Piața cripto reacționează la decizia Fed, generând incertitudine și pierderi în rândul criptomonedelor principale

Prețul Bitcoin a scăzut sub 25.000 de dolari pentru prima dată din 17 martie, după ce Rezerva Federală a decis să amâne creșterea ratelor dobânzilor. Prețul a scăzut cu 4% de la 25.867 de dolari la 24.819 de dolari într-un interval de 30 de minute, deși Bitcoin și-a revenit puțin și se tranzacționa ulterior puțin peste 25.000 de dolari.

Bitcoin scade sub 25.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 3 luni
Graficul prețului Bitcoin | CoinMarketCap

Moneda digitală și-a rupt prin zona de suport critic, ceea ce a dus la erodarea unei linii de trend de șapte luni. În acest moment, Bitcoin se tranzacționează la 24.878 de dolari, iar capitalizarea totală a pieței crypto a scăzut cu 3,8%.

Cu o săptămână înainte de această scădere, Bitcoin se stabilizase în jurul valorii de 26.000 de dolari pe măsură ce piața răspundea la acțiunile legale ale Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) împotriva marilor platforme de tranzacționare crypto, Coinbase și Binance, precum și la creșterea incertitudinii macroeconomice legate de semnalele de la Rezerva Federală cu privire la ratele dobânzilor.

Scăderea bruscă a prețului Bitcoin a venit la aproximativ trei ore după ce Rezerva Federală a anunțat o pauză în creșterea ratelor dobânzilor, pe care o implementase de-a lungul a 15 luni pentru a combate inflația.

Deși piața se aștepta în mare parte la această pauză, o declarație a Comitetului Federal pentru Piețe Deschise a sugerat majorări viitoare ale ratelor, ceea ce descurajează adesea entuziasmul investitorilor pentru active de risc, cum ar fi criptomonedele.

Analiștii au opinii diferite cu privire la viitorul pe termen scurt al prețului Bitcoin.

De exemplu, un analist crypto numit Captain Faibik, sugerează că acest declin pune taurii în pericol de a suferi mai multe scăderi, cu un potențial ca urșii să preia controlul. Dacă urșii preiau controlul, Bitcoin ar putea fi presat să atingă noi minime, posibil testând regiunea de 20.000 – 22.000 de dolari.

Pe de altă parte, dacă această scădere a prețului este o capcană și Bitcoin revine, analistul prezice o revenire bullish spre 31.000 de dolari, presupunând că poate recâștiga rezistența de 26.700 de dolari.

Un alt analist, Ali, a subliniat cea mai critică zonă de suport pentru Bitcoin în intervalul 22.700 – 23.600. Ali a indicat, de asemenea, principala zonă de rezistență între 26.000 și 28.300, sugerând că o potențială revenire ar putea face ca Bitcoin să recâștige această zonă și posibil să retesteze zona de 30.000 de dolari.

In ce intervale de preț a fost cumpărat cel mai mult Bitcoin

Analistul crypto Rekt Capital a sugerat că, deși nivelul sub 25.000 de dolari oferă o potențială oportunitate de cumpărare, pierderea suportului de 26.600 de dolari ar putea transforma acest nivel într-o rezistență fermă, implicând faptul că zona de 20.000 de dolari ar putea fi la orizont dacă acest nivel este respins după închiderea săptămânală.

Un alt analist, Marcel Pechman, sugerează că datele curente pentru opțiunile Bitcoin indică o scădere suplimentară, în special când se ia în considerare ostilitatea regulatorilor față de industria crypto din Statele Unite și probabilitatea majorărilor viitoare ale ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală în lunile următoare.

Alte criptomonede au fost, de asemenea, afectate de acest sentiment negativ. Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței, a scăzut cu mai mult de 6% de la 1.740 dolari la 1.631 de dolari. Altcoin-urile, inclusiv cele menționate în procesele SEC ca titluri de valoare, au suferit, de asemenea, pierderi, cu Cardano (ADA) în scădere cu 6,8%, Polygon (MATIC) în scădere cu 7,7%, și Solana (SOL) în scădere cu 4,2%.

Exit mobile version