Bitcoin scade sub $62.500, înainte de o ușoară redresare

Prețul Bitcoin a scăzut sub 62.500 de dolari, pe fondul unui nou val de aversiune față de risc pe piața americană, la doar trei zile înainte de halving.

Bitcoin scade sub $62.500, înainte de o ușoară redresare | Google

Puncte cheie

Piața americană a înregistrat o scădere a prețului Bitcoin, activul digital coborând sub nivelul important de 62.500 de dolari, cu o depreciere de aproximativ 9% în 24 de ore mai devreme azi.

În momentul redactării acestui articol, Bitcoin se tranzacționează puțin sub 63.000 de dolari, după ce prețul a revenit anterior la 63.300 de dolari pe CoinMarketCap.

Pretul BTC
Pretul BTC

BTC este acum în scădere cu 6% în ultimele 24 de ore. Volatilitatea Bitcoin este semnificativă în acest moment.

Momentumul ascendent declanșat anterior de anunțul din Hong Kong privind aprobarea primului lot de ETF-uri Bitcoin și Ethereum pare să slăbească.

Recent, Reuters din Shanghai a raportat că autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din Hong Kong a aprobat primul set de exchange-traded funds (ETF-uri) bazate pe Bitcoin și Ethereum.

Această decizie marchează o etapă importantă pentru Hong Kong în drumul său de a deveni primul oraș din Asia care acceptă produse crypto populare ca instrument de investiție tradițională.

De asemenea, acest eveniment a declanșat o creștere a prețului Bitcoin, după o scădere bruscă de preț în weekend, cauzată de atacul Iranului. Piața a integrat în preț dezescaladarea conflictului dintre Israel și Iran.

Piața bursieră și piața crypto sunt pe marginea corecției

Fondatorul 10x Research, Markus Thielen, a declarat într-o notă recentă că acțiunile și criptomonedele ar putea fi acum în fața unui punct de cotitură crucial. El a explicat că acestea ar putea merge către o corecție semnificativă a prețurilor.

Thielen a spus că au vândut tot ieri, citând inflația persistentă, scăderea reducerilor de rate și creșterea randamentului obligațiunilor ca principalele motive din spatele perspectivei negative.

De asemenea, a explicat că motivul din spatele declinului Bitcoin ar putea fi scăderea așteptărilor pentru o reducere a ratei dobânzii.

În nota sa, Thielen a spus că cea mai mare parte a acestui raliu Bitcoin din 2023-2024 a fost determinată de așteptările că ratele dobânzii vor cunoaște o reducere semnificativă, iar acest scenariu este evident contestat acum.

Tranzacționarii se așteaptă ca ratele să rămână aceleași, conform FedWatch al CME Group. 99% dintre participanții la piață se așteaptă ca Rezerva Federală să mențină ratele dobânzii la nivelul actual de 5,25% – 5,50%.

CME

Thielen a mai explicat că este esențial să înțelegem că tranzacționarea este un joc continuu cu oportunități care necesită o convingere puternică. Cheia este analiza constantă a piețelelor și să descoperirea celor mai bune oportunități atunci când perspectivele sunt optimiste.

Recent, Bitcoin a mai consemnat o scădere de preț în urma publicării ultimelor rapoarte CPI, care au fost mai ridicate decât se aștepta, indicând o creștere a prețurilor de consum. Prețurile au crescut cu 3,5% față de martie anul trecut.

Cifrele au fost mai mari decât estimările. Economiștii chestionați de Dow Jones se așteptau la o creștere de 0,3% și la un nivel de 3,4% comparativ cu anul precedent. În urma anunțului, Bitcoin nu a reușit să se mențină peste nivelul important de 69.000 de dolari, însă a revenit rapid peste 70.000 de dolari.

Până la halvingul Bitcoin, programat pentru 20 aprilie, au mai rămas doar trei zile.

Exit mobile version