Bitcoin se menține peste $29,000 în ciuda incertitudinii pieței

Piața crypto navighează prin turbulențe, influențată de actualizările legislative, investițiile corporative și potențialele aprobări ETF

Bitcoin (BTC) a reușit să-și păstreze poziția, menținându-se deasupra pragului de 29.000 de dolari, în pofida veștilor negative legate de Binance și a repercusiunilor persistente ale crizei DeFi, declanșate de pozițiile ale fondatorului Curve, Michael Egorov.

BTC se tranzacționa recent la 29.090 de dolari, înregistrând o scădere de 1,75% în decursul zilei, în timp ce Ether (ETH) se tranzacționa la 1.836 de dolari, marcând o scădere de 1,25%.

Bitcoin se menține peste $29,000 în ciuda incertitudinii pieței
Bitcoin price chart | CoinMarketCap

Piața pare să ignore atât evenimentele specifice industriei, cât și cele macro, care au determinat prețul BTC să depășească 30.000 de dolari miercuri, urmând doar știrile despre o posibila retrogradare a Trezoreriilor SUA de către Fitch și intenția MicroStrategy de a cumpăra mai mult Bitcoin.

O scădere ulterioară sub 29.000 de dolari a venit pe fondul raportului Semafor care sugera posibile acuzații penale federale împotriva Binance.

Jeff Feng, co-fondator al Sei Labs, și-a exprimat punctul de vedere asupra pieței crypto fluctuante într-un email. El a indicat diferiți factori care influențează piața, inclusiv investițiile corporative, progresele regulatorii, schimbările macroeconomice și posibilitatea unei accesibilități sporite prin intermediul produselor financiare, cum ar fi ETF-urile.

,,Investiția continuă a MicroStrategy în Bitcoin este un testament al angajamentului lor, consolidând interesul corporativ pentru monedele digitale. Acest lucru, împreună cu anticiparea viitorului eveniment de halving a Bitcoin, afectează comportamentul pieței, deoarece aceste repere sunt adesea văzute ca potențiali catalizatori.” a declarat Feng.

Majoritatea celorlalte criptomonede majore au înregistrat o scădere, după o creștere scurtă din ziua precedentă. UNI al Uniswap și Bitcoin Cash (BCH) au scăzut cu peste 6% și 5% respectiv, în timp ce Litecoin (LTC) a scăzut cu aproape 6%, în ciuda unui eveniment de halving anticipat care ar reduce recompensele minerilor.

Această săptămână a înregistrat de asemenea o reacție mixtă din partea protocoalelor de împrumut. Fondatorul Tron, Justin Sun, a cumpărat aproximativ 5 milioane de tokenuri Curve (CRV) pentru a preveni o posibilă criză din cauza datoriilor, urmând o scădere a valorii tokenului CRV care amenința să lichideze un împrumut mare legat de fondatorul Curve Finance, Michael Egorov.

Intervenția a părut să stabilizeze Aave, tokenul protocolului de împrumut, care a crescut cu 2%. Cu toate acestea, tokenul COMP al Compound este în continuare în scădere cu 3,35% joi și aproape 17% săptămânal.

Piața acum anticipază o creștere notabilă a volatilității, condusă de factori precum decizia iminentă privind ETF-ul spot Blackrock și halving-ul Bitcoin care se apropie.

Exit mobile version