Bitcoin și aurul câștigă teren în timp ce sectorul bancar american întâmpină probleme

Află cum creșterea dominației Bitcoin pe piață și valorile maxime istorice ale aurului semnalează o schimbare în strategiile de investiții

Turbulențele din sectorul bancar american au determinat investitorii să caute stabilitate, iar aceștia par să fi găsit-o în doi aliați improbabili: Bitcoin (BTC) și aur.

În timp ce acțiunile băncilor regionale continuă să sufere, atât Bitcoin, cât și aurul au înregistrat câștiguri semnificative, cu aurul ajungând la noi maxime istorice, iar dominația pieței Bitcoin crescând la 49%.

BTC/USD a revenit rapid, atingând 29.242 dolari pe Bitstamp în momentul în care Rezerva Federală a anunțat o majorare a ratei dobânzii cu 0,25%.

Bitcoin și aurul câștigă teren în timp ce sectorul bancar american întâmpină probleme
Graficul pe o lună BTC/USD | TradingView

Creșterea valorii Bitcoin coincide cu declinul mai multor acțiuni bancare regionale din Statele Unite și cu creșterea îngrijorărilor cu privire la sistemul bancar al țării.

Noua valoare maximă a aurului și revenirea Bitcoinului indică o atractivitate tot mai mare a acestora ca refugii sigure în aceste timpuri incerte.

Graficul pe o lună XAU/USD | TradingView

Rata de dominanță a Bitcoinului, care măsoară ponderea criptomonedei pe piața mai largă, a crescut semnificativ de la apariția instabilității din sectorul bancar american acum aproape două luni.

Lewis Harland, manager de portofoliu la Decentral Park Capital, evidențiază creșterea dominanței Bitcoinului pe piață în contextul instabilității sectorului bancar și a declinului acțiunilor bancare ca dovadă a consolidării atracției criptomonedelor ca mijloace de protejare împotriva dolarului american sau pe fondul unei slăbiciuni a monedei, la fel ca și în cazul aurului și petrolului.

„Observăm o performanță mai bună a BTC în piața crypto atunci când acțiunile băncilor regionale se prăbușesc. Acest lucru semnalează faptul că BTC este o alegere de încredere și de înaltă calitate pentru investitori pe măsură ce criza se dezvoltă mai departe”, a spus Harland.

Noul maxim istoric al aurului este o dovadă a cererii tot mai mari pentru active alternative în fața peisajului financiar incert.

La fel, creșterea ratei de dominație a Bitcoinului acum provoacă limitele superioare ale intervalului său din ultimii ani.

Potrivit lui Harland, o ieșire din acest interval ar însemna o continuare a performanței mai bune comparativ cu alte active.

„Dominanța Bitcoinului pare să își ia o pauză de la oscilațiile observate în ultimii trei ani”, a spus Harland. „O depășire de 50% ar semnala probabil un nou regim de piață în care Bitcoinul va înregistra o performanță mai bună pentru o perioadă lungă de timp”.

Exit mobile version