Bitcoin stagnează în jur de $71.000; exchange-urile înregistrează lichidări totale de $191 milioane în 24 de ore

Bitcoin (BTC) se tranzacționează în continuare în jurul pragului de 71.000 de dolari, în timp ce exchange-urile crypto înregistrează lichidări totale de aproximativ 191 de milioane de dolari în ultimele 24 de ore.

Bitcoin stagnează în jur de $71.000; exchange-urile înregistrează lichidări totale de 191 milioane de dolari în 24 de ore | Google

Puncte cheie

Se pare că retragerea prețului Bitcoin dinaintea halving-ului s-ar putea să fi trecut, evenimentul fiind precedat de una dintre cele mai mari zile de acumulare pe care le-am văzut în ultimii ani.

Aceasta a determinat revenirea Bitcoinului la nivelul de preț de 71.000 de dolari. În momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează în scădere, iar prețul monedei este de 70.900 de dolari, în creștere cu aproximativ 6% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Traiectoria pretului Bitcoin
Traiectoria pretului Bitcoin

Conform analizei firmei de blockchain Santiment, Bitcoin a reușit să ia pe nepregătite traderii cu o revenire puternică, având în vedere acumularea masivă din weekendul trecut.

Pe data de 24 martie, portofelele care dețin între 10 și 10.000 de BTC, denumite „rechini” și „balene”, au acumulat 51.959 BTC.

Această sumă este evaluată la aproximativ 3,4 miliarde de dolari la acea vreme. Potrivit raportului firmei, această acumulare reprezintă 0,263% din întreaga ofertă disponibilă în prezent, acumulată într-o singură zi.

Pe măsură ce halvingul Bitcoin se apropie, mai rămânând doar trei săptămâni până pe 19 aprilie, nu ar fi surprinzător să vedem cum aceste portofele continuă să crească.

Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra capitalizărilor totale de piață ale crypto.

După cinci zile consecutive de ieșiri nete, ETF-urile Bitcoin au înregistrat o intrare netă considerabilă luni. ETF-urile Bitcoin au asistat la o serie de cinci zile de ieșiri, înregistrând o intrare netă în ziua precedentă.

ETF-urile au primit o intrare netă de 15,7 milioane de dolari luni, după ieșiri consecutive zilnice de până la 326,2 milioane de dolari.

Fondul FBTC al Fidelity a înregistrat cea mai mare intrare netă zilnică, totalizând aproximativ 261 de milioane de dolari.

IBIT-ul BlackRock a înregistrat o intrare de aproximativ 35,5 milioane de dolari, în timp ce GBTC-ul Grayscale a experimentat o ieșire netă zilnică de 350 de milioane de dolari.

Se poate spune cu siguranță că entuziasmul pieței pentru ETF-urile Bitcoin a scăzut ușor în ultimele zile.

Exchange-urile crypto au înregistrat lichdări totale de aproximativ 191,5 milioane de dolari

Potrivit datelor noi de la Coinglass, exchange-urile au înregistrat lichidări totale de aproximativ 191,5 milioane de dolari.

Din această sumă, Bitcoin reprezintă 1,58 milioane de dolari, urmat de Ethereum cu aproximativ 515.000 de dolari.

Volatilitatea prețului Bitcoin crește pe fondul deciziilor importante care tocmai au avut loc în spațiul crypto.

De exemplu, Bursa de Valori din Londra urmează să lanseze o piață pentru note tranzacționate la bursă (ETN) bazate pe Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) pe 28 mai, potrivit unui comunicat oficial.

Binance ocupă locul fruntaș în ceea ce privește lichidările, cu 75 de milioane de dolari în criptomonede lichide. Pe locul doi se află OKX, cu un volum de lichidări de aproximativ 62 de milioane de dolari.

Binance a atras multe priviri în ultima vreme, exchange-ul confruntându-se cu tot felul de probleme de reglementare în Nigeria și Filipine.

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Filipine a blocat Binance după ce a emis un avertisment inițial cu privire la lipsa licențelor corespunzătoare.

De asemenea, Binance se confruntă cu probleme în Nigeria, directorul executiv fugind din arest, iar exchange-ul se confruntă acum cu acuzații fiscale.

Exit mobile version