Bitcoin: Taxa medie de tranzacție este la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Taxa medie de tranzacție BTC a înregistrat o scădere constantă de la un maxim istoric de 62,78 dolari în aprilie 2021

AdobeStock

Taxa medie de tranzacție a Bitcoin a înregistrat o scădere constantă timp de 2 ani pentru a se stabili la 1,039 de dolari, o cifră înregistrată ultima dată în iunie 2020.

Taxa de tranzacție BTC este costul transferului oricărei sume de BTC, care este, de asemenea, direct proporțional cu timpul necesar pentru validarea și finalizarea tranzacției.

Taxa medie de tranzacție BTC a înregistrat o scădere constantă de la un maxim istoric de 62,78 dolari în aprilie 2021, când a scăzut până la o medie de opt luni de 2 dolari în iulie 2021, conform datelor furnizate de Blockchain.com.

Bitcoin: Taxa medie de tranzacție
Bitcoin: Taxa medie de tranzacție

Creșterea bruscă a taxelor de tranzacție în acea perioadă a reflectat scăderea semnificativă a ratei de hash a rețelei Bitcoin. Cu toate acestea, la momentul actual, rata de hash a rețelei se menține la 211 EH/s.

BTC: Rata de hash | Blockchain.com

Drept urmare, rețeaua extrem de rezistentă a Bitcoin poate procesa tranzacții sigure cu costuri mai reduse.

Volatilitatea prețului BTC a demonstrat, de asemenea, o stabilitate mai mare, deoarece aceasta a oscilat între pragul de 35.000 de dolari și 45.000 de dolari pe parcursul anului, potrivit datelor de la TradingView.

Ca urmare a faptului că mai multe jurisdicții sunt pregătite să simplifice ecosistemul Bitcoin în combinație cu actualizările prompte ale reţelei, creșterea implicită a participării va asigura în continuare o rețea mai puternică, jucând un rol deflaționist în prețul Bitcoin în același timp.

Compania de calcul cuantic Multiverse Computing a efectuat simulări privind adoptarea BTC și Ether (ETH) pe piețele canadiene pentru a studia viabilitatea acestora ca metodă de plată principală.

Inspirat de observațiile empirice despre natura cooperantă a plăților în criptomonede, acest studiu teoretic constată că, pentru unele industrii, aceste active digitale vor împărți piața plăților cu transferurile bancare tradiționale și instrumentele asemănătoare numerarului.

Cota de piață a fiecărei metodă de plată va depinde de modul în care instituțiile financiare răspund la adoptarea criptomonedelor, precum și de costurile economice asociate cu astfel de tranzacții.

Exit mobile version