Bitcoin Trading: Băncile Americane vor permite tranzacționarea activului digital în 2021

Creditorii americani sunt dornici să participe la tranzacționarea crypto-monedelor și ar putea permite în curând clienților să cumpere Bitcoin chiar din conturile lor bancare

Bitcoin Trading: Băncile Americane vor permite tranzacționarea activului digital în 2021

kmiragaya | Adobe Stock

Potrivit unui raport întocmit de CNBC, New Digital Investment Group a încheiat un parteneriat cu Fidelity National Information Services pentru a oferi băncilor din Statele Unite un protocol care să le ofere clienților servicii de tranzacționare cu crypto-monede.

Șeful soluțiilor bancare al NYDIG, Patrick Sells, a declarat pentru CNBC că mai multe bănci s-au înscris deja în program, majoritatea fiind instituții financiare mici. Cu toate acestea, Sells a adăugat că firma sa negociază cu marile bănci americane pentru a participa în cadrul programului.

Executivul NYDIG a mai spus că nume importante precum Bank of America și JP Morgan ar putea fi stimulate să se alăture programului, odată ce băncile mai mici încep să colecteze recompensele adoptării tranzacțiilor cu active digitale. Bank of America se numără printre băncile cu cea mai fermă poziție anti-crypto din State, contestând în mod regulat valoarea Bitcoin și a monedelor digitale, în general.

Băncile Americane le vor oferi clienților crypto-tranzacții direct din cont

Parteneriatul dintre NYDIG și FIS le va oferi băncilor posibilitatea de a oferi clienților tranzacții cu crypto-monede, direct din contul bancar.

Această undă verde pe care băncile o oferă tranzacțiilor criptografice ar putea crea o competiție majoră platformelor precum Robinhood, Coinbase sau Binance, pe lângă multe alte exchangeuri. Conform unui raport realizat la sfârșitul lunii Februarie, Robinhood a adăugat peste 6 milioane de clienți noi în primele două luni ale anului. În prezent, acest număr depășește 10 milioane.

Yan Zhao, președintele NYDIG, a spus că veniturile uriașe raportate de Robinhood și Coinbase – sunt motivul pentru care băncile americane își concentrează atenția asupra tranzacționării de crypto-monede:

Băncile spun: “trebuie să adoptăm aceste active pentru că observăm datele”. Aceste instituții financiare văd depozitele care merg către Coinbase și Galaxy Digital și Kraken și așa mai departe… și vor să redirecționeze această lichiditate

Creditorii americani care oferă crypto-tranzacții își doresc o întoarcere la 180 de grade a relației dintre instituțiile financiare și activele digitale.

Exit mobile version