Bitcoin va putea fi trimis printr-un simplu tweet

Putem spune că Bitcoin este cel care va face tweet-urile mult mai scumpe de acum încolo, mai ales dacă este implicată o tranzacție

Bitcoinul aflat în circulație bitcoin cash

Foto: Alesia Kozik / Pexels.com

Utilizatorii Twitter pot trimite Bitcoin către și din conturile lor de pe această rețea de socializare cu un simplu tweet, după lansarea aplicației pentru plăți digitale, Bottlepay. Aplicația și-a lansat un sistem de plăți integrat în rețeaua de socializare.

Astfel că, tranzacțiile între utilizatorii de Twitter pot avea loc acum folosind șablonul simplu de tweet „@bottlepay trimite 1.000 de sats către @twitteruser”. Comanda poate fi executată direct din aplicația Twitter, iar Bitcoin este transferat automat de la un utilizator la altul.

Bottlepay se descrie ca fiind un furnizot global de plăți, reușind să adune 15 milioane de dolari într-o rundă de finanțare inițială, la sfârșitul lunii februarie.

Aplicația Bottlepay poate fi utilizată și cu alte platforme de socializare, precum Reddit și Discord. Versiunea beta a aplicației ar fi atras 20.000 de utilizatori fără marketing și a procesat tranzacții în valoare de 2,4 milioane de dolari în puțin peste o lună de la lansarea pe 10 februarie.

Având în vedere măsura în care taxele de tranzacție Bitcoin au explodat din 2020 până în 2021, sustenabilitatea unui sistem de plăți cu Bitcoin într-o rețea de socializare ar putea fi, în mod rezonabil, pusă la îndoială.

Bottlepay ocolește taxele mari de tranzacționare ale Bitcoin prin utilizarea rețelei Lightning Network, o soluție care evită aglomerarea rețelei, luând tranzacțiile BTC în afara sistemului.

„Plățile Bitcoin prin Bottlepay sunt o actualizare atât de necesară a sistemelor de plată nepotrivite și învechite disponibile până acum și reprezintă un salt către tranzacții mai ușoare”, a declarat CEO-ul Bottlepay, Mark Webster.

Tehnologia legată de Bitcoin nu vine fără posibile probleme

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm problemele care au apărut, anul trecut, când mai multe conturi ale unor personalități americane au fost sparte de infractori cibernetici ce au cerut follower-ilor acestora să trimită Bitcoin către anumite adrese pe care ei le controlau.

Printre aceste conturi s-au numarat și cele ale lui Elon Musk, Technoking of Tesla, fostul presedinte SUA, Barack Obama, actualul președinte al SUA, Joe Biden și altii. Conturile lor de Twitter au fost compromise pentru a fi folosite în aceasta escrocherie care le-a adus scammerilor o sumă de peste 120.000 de dolari.

Acum apare întrebarea, dacă actualul sistem de plăți printr-un simplu tweet nu va face și mai vulnerabil întreg sistemul prin care utilizatorii ar putea fi compromisi, iar conturile lor golite prin simple tweet-uri folosite cu aplicația Bottlepay.

Atunci, fondatorul Elliptic, Tom Rombinson a afirmat că spargerea rețelei Twitter a fost una istorică, chiar dacă prejudiciul a fost mic în comparatie cu gravitatea infracțiunii, mai ales că, aceasta a implicat și un om din interior.

„Având în vedere scara la care a fost compromisă rețeaua, nu cred că este foarte mare (n.r – suma care a fost implicată în pagubă). Cu toate acestea, ceea ce vedem foarte des în astfel de exploit-uri, deși sunt foarte sofisticate nu sunt foarte bune pentru monetizarea escrocheriei”, afirma atunci Robinson.

Atunci, infractorii cibernetic au postat trei adrese diferite pentru trimiterea de Bitcoin și una pentru XRP (Ripple), dar aceasta din urmă nu a primit nici o tranzactie din cele peste 400 care s-au făcut.

Cea mai mare tranzacție receptionată de escroci a fost o plată de 42.000 de dolari, care a putut fi depistată înapoi către un exchange de criptomonede din Japonia.

Bitcoin este pe val zilele acestea

Principala criptomonedă din piață este pe val zilele acestea, după ce a trecut din nou de 60.000 de dolari, iar cele mai recente predicții despre Bitcoin au indicat că ar putea ajunge la 175.000 de dolari înainte de terminarea anului 2021.

De asemenea, predicțiile conservatoare pun Bitcoin undeva la 80.000 de dolari până la sfârșitul anului, ceea ce, din nou, este foarte bine pentru cei care au investit în noiembrie sau decembrie, anul trecut, și chiar și în ianuarie sau februarie, anul acesta.

Exit mobile version