Bitcoin va valora un Lamborghini până la finele anului și un Bugatti până în 2023

Anul trecut Bitcoin valora cât o Dacia, acum valorează cât o Tesla Model 3, anul viitor va valora cât un Bugatti

bitcoin lamborghini

Foto: Barni1 / Pixabay.com

Bitcoin va ajunge să valorizeze până la finele anului cât un Lamborghini, iar până în 2023, cu o singură unitate din moneda digitală veți putea achiziționa un Bugatti, este de părere CEO-ul platformei de tranzacționare Kraken, Jesse Powell.

În momentul de față, cu un Bitocin se poate achiziționa o mașină Tesla din Modelul 3 și încă îți mai rămâne ceva „mărunțiș” pentru una, alta, având în vedere că potrivit site-ului Tesla, Modelul 3 are un preț de start de 37.990 de dolari. Asta înseamnă că, la prețul actual al Bitcoin, o astfel de mașină costă 0,65 BTC.

Într-o apariție televizată la Bloomberg, CEO-ul Kraken a explicat de ce crede că predicțiile pe termen lung legate de valoarea Bitcoin în dolari sunt eronate, punând accent pe faptul că banii emiși de guvern sunt supuși presiunii inflaționiste.

Acesta a fost întrebat și despre cât crede el că va fi valoarea Bitcoin la finele anului curent.

„Cred că ultima oară când am fost întrebat acest lucru am spus că Bitcoin se va îndrepta spre o valoare infinită, iar acest lucru este destul de greu de înțeles pentru că măsurăm valoarea lui în termini legați de dolar”, a declarat Jesse Powell.

Bitcoin va valora un Lamborghini până la finele anului

Cu toate acestea, omul de afaceri a oferit o valoare alternativă pentru Bitcoin. În condițiile în care acum valorează cât un Tesla Model 3 (probabil full option), „la finele anului va ajunge să valorize cât un Lamborghini, iar până în 2023 va fi un Bitcoin per Bugatti”, a declarat investitorul.

„Pentru comunitatea investitorilor în criptomonede, cred că aceste active sunt mai ușor de măsurat puse față în față cu Bitcoin pentru că nu știi niciodată unde se va duce dolarul. Ar putea să fie de 10 ori mai mulți dolari în trei ani  decât sunt acum, de aceea cred că este foarte greu să măsori Bitcoin în dolari”, a declarat CEO-ul Kraken.

Acesta refuzat să dea o valoare în dolari făcând referire la faptul că SUA printează 1,9 trilioane de dolari pentru a ajuta țara să iasă din criza sanitar-economică în care se află.

NFT și monedele alternative

Și în timp ce Bitcoinul a petrecut o bună parte din anul 2019, dar și 2020, tranzacționându-se la un preț de o Dacia Logan, până la finalul anului 2020, puteai cumpăra cu un Bitcoin a Dacia Duster cu câteva opțiuni pe ea.

Powell a fost întrebat și ce părere are despre Ethereum, iar acesta a pus accent pe cât de important este sectorul de token-uri non-fungibile (NFT).

„Toată activitatea înregistrată de NFT-uri crește considerabil prețul Ethereumului”, a afirmat Powell care a evidențiat și faptul că incertitudinea care înconjoară referitoare la momentul finalizării revizuirii Eth2.

În ceea ce privește altcoin-urile, Powell a vorbit despre toată agitația care este în jurul Polkadot, făcând aluzie faptul că „următorul Ethereum” ar putea avea probleme din cauza scalării și a taxelor.

„Există o mulțime de alte monede care sunt lansate pe aceasta rețea și cred că veți vedea că o mulțime de lucruri care erau pe Ethereum și vor fi transferate către Polkadot”, a spus el, menționând „taxele de tranzacție mai mici” asociate cu Polkadot.

Polkadot încearcă să ofere o viteză și o eficiență mai mari decât alte rețele de criptare prin procesarea tranzacțiilor folosind o arhitectură „parachain” în care mai multe rețele cu partiționarea bazelor de date (de tip sharding) funcționează în paralel.

În timp ce parachain-urile încă nu au fost lansate pe rețeaua principală a Polkadot, rețeaua Acala a devenit primul proiect care asigură un slot de parachain pe rețeaua de testare Rococo a Polkadot încă de săptămâna trecută.

Deși partiționarea bazei de date se află pe foaia de parcurs Eth2, cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a dezvăluit la începutul acestei luni că dezvoltatorii săi prioritizează în prezent fuziunea lanțului dintre Ethereum și Eth2.

Exit mobile version