Bitcoin: Veniturile zilnice din minerit au scăzut la cel mai mic nivel din 11 luni

Veniturile miniere din Bitcoin și profitabilitatea au continuat să scadă, împreună cu prețurile activelor în acest an

Bitcoin: Veniturile zilnice din minerit au scăzut la cel mai mic nivel din 11 luni

Mai a fost una dintre cele mai pesimiste luni din ultimul an pentru minerii Bitcoin, deoarece veniturile și profitabilitatea continuă să scadă. Veniturile zilnice din minerit au scăzut cu până la 27% în mai, potrivit datelor de la Blockchain.com.

Veniturile zilnice ale minerilor
Veniturile zilnice ale minerilor | blockchain.com

La 1 mai, furnizorul de analize a raportat venituri zilnice de 40,57 de milioane de dolari pentru minerii BTC, dar până la sfârșitul lunii, acesta a scăzut la 29,37 milioane de dolari. Veniturile zilnice din minerit au atins un minim de 11 luni de 22,43 de milioane de dolari pe 24 mai.

Veniturile zilnice din minerit au crescut la un vârf de aproximativ 80 de milioane de dolari în aprilie 2021, dar de atunci au scăzut cu 62% până la nivelurile actuale.

De asemenea, rentabilitatea mineritului a atins cele mai scăzute niveluri din octombrie 2020, potrivit Bitinfocharts. Furnizorul de date raportează în prezent o rentabilitate de minerit de 0,112  dolari/zi pentru 1 THash/s.

Bitcoin: Profitabilitatea mineritului | BitInfoCharts

În plus, metrica a înregistrat o scădere de 56% de la începutul anului și a scăzut cu peste 75% de la maximele din 2021 de 0,450 dolari/zi per TH/s.

Costul mediu pentru minarea unui Bitcoin este de 23.635 de dolari, potrivit datelor de la MacroMicro.

Costul mediu de minare al unui Bitcoin | MacroMicro

Cele mai multe venituri din Bitcoin provin din subvenții de recompense în bloc (890,01 de milioane de dolari ) și doar o mică parte din taxele de tranzacție (16,18 milioane de dolari). Ponderea taxelor de tranzacție Bitcoin în veniturile totale a crescut în mai la aproximativ 1,87%.

Creșterea ratei de hash a rețelei Bitcoin s-a oprit în mai

Rata de hash a rețelei Bitcoin rămâne ridicată, cu o medie zilnică curentă de 211,82 Exahash-uri pe secundă. Cifra este în scădere cu aproximativ 16% față de maximul său istoric de puțin peste 250 EH/s pe 2 mai.

Rata de hash a rețelei Bitcoin | Blockchain.com 

Rata de hash mare, dar profitabilitatea scăzută poate indica faptul că mineritul Bitcoin este mult mai competitiv decât înainte. Pe piețele bearish anterioare, minerii și-au închis platformele, deoarece prețurile activelor au scăzut și operațiunile au fost temporar neprofitabile.

După cum putem observa în graficul de mai sus, rata de hash a crescut constant din iulie 2021.

Rata de hash a atins cel mai scăzut nivel al său din ultimul an în iulie 2020, din cauza represiunilor Chine asupra mineritului, forțând minerii să închidă operațiunile din țară.

De asemenea, fluxurile minerilor către exchange-uri au atins cel mai mare nivel din ultimele 4 luni, sugerând că s-ar putea pregăti să vândă BTC pentru a acoperi veniturile în scădere.

Exit mobile version