Bitcoin: Jack Dorsey spune că BTC face parte din viitorul Twitter

JorgeEduardo | Adobe Stock

CEO-ul Twitter vede oportunitățile pentru integrarea Bitcoin în serviciile oferite de companie, în servicii precum comerț, abonamente și chiar funcții noi – Twitter Tip Jar și Super Follows.

Bitcoin – cea mai mare crypto-monedă din lume prin capitalizarea de piață – va fi una dintre tendințele cheie pentru viitorul Twitter, a declarat Jack Dorsey

La evenimentul din 22 Iulie 2021, în care a prezentat situația companiei pe al doilea trimestru din 2021, CEO-ul Twitter a transmis investitorilor că BTC va fi o mare parte a viitorului companiei, subliniind potențialul monedei cryptografice de a transforma produsele și serviciile Twitter.

Referindu-se la Bitcoin ca la o monedă nativă a internetului, Dorsey a descris mai detaliat oportunitățile de a integra BTC în serviciile Twitter existente, inclusiv comerț, abonamente și noi caracteristici ca Twitter Tip Jar și Super Follows.

CEO-ul le-a explicat investitorilor că o mulțime de inovații cu ajutorul Bitcoin sunt de fapt principalul punct de atenție, în plus față de a fi doar deținător al crypto-valutei. Astfel, Twitter se angajează să descentralizeze rețelele sociale și să ofere mai multe stimulente economice.

Cred că este extrem de important pentru Twitter și pentru acționarii Twitter să continuăm să privim spre acest spațiu și să investim agresiv în el

A subliniat că Twitter nu este singura companie mare care și-a îndreptat atenția către crypto-monede. A dat ca exemplu și moneda digitală dezvoltată în ritm foarte rapid de către gigantul social media Facebook, care urmează să lanseze spre sfârșitul anului 2021 crypto-moneda pilot intitulată Diem

Dar, spre deosebire de Facebook, Twitter se va concentra pe Bitcoin pentru că acesta este un standard nativ al valutelor pe internet și totodată deschis tuturor. Dorsey a declarat:

Există o nevoie evidentă pentru acest lucru și o recunoaștere tot mai mare pentru funcționalitățile BTC. Cred că un standard deschis, care este nativ și originar direct din internet este calea corectă, motiv pentru care concentrarea mea și concentrarea noastră vor fi în cele din urmă pe Bitcoin

Ultima discuție depre Bitcoin al lui Dorsey marchează prima dată când CEO-ul a vorbit public despre modul în care Twitter ar putea integra BTC în produsele sale. Noile observații au venit la scurt timp după ce Dorsey a discutat despre Bitcoin la evenimentul digital BTC – The ₿ Word – alături de CEO-ul Tesla Elon Musk și Cathie Wood, de la Ark Invest. Dorsey a menționat că multe modele de afaceri existente ar fi cu mult diferite dacă această crypto-monedă ar fi existat înainte de Twitter sau Facebook. 

Cu siguranță nu am avea dependența pe care o avem față de modelul de afaceri în care banii se fac din publicitate, a remarcat el

Bitcoin: Jack Dorsey spune că BTC face parte din viitorul Twitter

Extras din – Scrisoare către investitori – Q2 2021 TWITTER – Veniturile principale provenite din publicitate

Dorsey este cunoscut ca un susținător vechi si devotat al Bitcoin. Încă din 2018 a susținut în repetate rânduri că BTC este deja pregătit să fie moneda unică a internetului. Compania sa de plăți digitale – Square – este un investitor major în această crypto-monedă. În 2020 a achiziționat până la 50 de milioane de dolari în BTC și apoi, în februarie 2021 a suplimentat depozitul de Bitcoin cu încă 170 de milioane de dolari.

Astfel, Jack Dorsey dovedește și prin acțiunile sale că ideile pe care mizează nu sunt doar vorbe goale. Lucru care face ca integrarea Bitcoin în serviciile Twitter să fie un pivot strategic foarte interesant de urmărit cum evoluează. 

Exit mobile version