Bitmain: Antminer nu mai trimite echipament de minare în China

Bitmain plănuiește să identifice oportunități de minare prin energie regenerabilă

Bitmain: Antminer nu mai trimite echipament de minare în China

Artiemedvedev | Adobe Stock

Bitmain, un producător chinezesc de echipament hardware pentru minare, a fost forțat să-și înceteze serviciile de vânzare în China din 11 Octombrie, în urma interdicției impuse de autoritățile locale.

Pe lângă reglementările dure impuse de China asupra industriei crypto, compania a decis să înceteze livrarea echipamentului miner pentru Bitcoin sau alte crypto-monede – ca răspuns la măsurile guvernului de a reduce emisiile de carbon. Conform anunțului publicat de Bitmain:

Din 11 Octombrie 2021, Antminer va înceta livrarea echipamentului pe teritoriul Chinei. Clienții chinezi care au cumpărat produse pentru o perioadă mai lungă de timp – vor fi contactați de echipa noastră și le vom furniza soluții alternative

În timp ce compania încă trebuie să vină cu planuri pentru a ajuta clienții deja existenți pe teritoriul Chinei, Bitmain va continua să furnizeze echipament hardware pentru minat către celelalte jurisdicții din lume, inclusiv Taiwan și Hong Kong.

Pentru a contracara încetinirea temporară pe piața chinezească, Bitcoin și-a crescut capacitatea de producție pentru containerele mobile destinate minării – respectiv Antbox. În Noiembrie, compania va găzdui în Dubai întrunirea World Digital Mining Summit 2021 – unde va discuta oportunitățile de minare folosind energie regenerabilă, îndeosebi soluții derivate din proiectele de generare a energiei curate din Yunnan, Xinjiang sau alte provincii chineze.

Chiar dacă China a interzis recent toate operațiile și produsele din sfera crypto, minerii Bitcoin încep să-și revină la nivelurile din luna Mai, pe măsură ce serviciile se mută în jurisdicții mai prietenoase.

Într-una din fostele analize am raportat faptul că rata de hash a rețelei Bitcoin și-a revenit peste 30% de la minimul lunii Iulie. Wu Blockchain a evidențiat faptul că dificultatea BTC a crescut cu 4,7% la block-ul 705,584 în 5 Octombrie, realizând astfel a șasea creștere consecutivă a dificultății din 31 Iulie.

Exit mobile version