Bitstamp plănuia să perceapă o taxă lunară de „inactivitate” – apoi s-a răzgândit

„Taxa de inactivitate” planificată s-ar fi aplicat utilizatorilor care nu au tranzacționat în ultimele 12 luni

Bitstamp plănuia să perceapă utilizatorilor taxe lunare de „inactivitate” - apoi s-a răzgândit

AdobeStock

Bitstamp, unul dintre cele mai vechi exchange-uri de criptomonede, a declarat săptămâna trecută că plănuia să taxeze unii clienți pentru „inactivitate”, dar după criticile utilizatorilor, s-a răzgândit.

Miercuri, Bitstamp a anulat un plan de a percepe unor utilizatori o taxă lunară de 10 euro (10,17 dolari) pentru inactivitate.

„Ascultarea clienților noștri face parte din serviciul nostru ADN. Scopul Bitstamp a fost întotdeauna de a fi o platformă de tranzacționare sigură, de încredere, care oferă servicii premium în industrie și nu intenționăm să ne abatem de la calea noastră”, a scris CEO-ul Bitstamp, JB Graftieaux, într-un comunicat de presă.

„Taxa de inactivitate” planificată s-ar fi aplicat utilizatorilor cu mai puțin de 200 de euro în cont și care nu au tranzacționat, depus, retras sau pus la staking active în ultimele 12 luni. Utilizatorii din Statele Unite nu urmau să fie supuși taxelor, dar utilizatorii din toate celelalte țări urmau să fie taxați.

„Nimănui nu le plac taxele (și nici nouă!), dar păstrarea conturilor inactive în evidență este un cost și, pentru a continua să oferim servicii excelente tuturor clienților noștri, am luat decizia dificilă de a implementa o taxă de inactivitate” – a scris Bitstamp într-o postare pe blog.

Deși și-a anulat taxa de inactivitate, Bitstamp nu ar fi fost singurul schimb care a instituit o astfel de politică. Exchange-ul de acțiuni și criptomonede Etoro percepe utilizatorilor o taxă lunară de inactivitate de 10 dolari dacă nu s-au conectat la conturile lor timp de 12 luni.

Pe rețelele de socializare, utilizatorii au criticat planurile Bitstamp, spunând că este un alt semn de disperare pentru industrie în timpul a ceea ce ar putea fi o iarnă crypto prelungită.

Într-un tweet, înainte ca Bitstamp să anuleze taxa de „inactivitate”, unul dintre concurenții săi, OKCoin, a criticat exchange-urile care percep astfel de costuri.

Pe măsură ce volumele de tranzacționare scad, exchange-urile de criptomonede încearcă, în general, să se îndepărteze de taxele de tranzacție, care sunt principala lor sursă de venit. În luna mai, cel mai mare exchange de criptomonede din Statele Unite, Coinbase, a lansat public o piață NFT în încercarea de a-și diversifica afacerea, deși a avut dificultăți să câștige teren.

Bitstamp se află pe locul 12 în clasamentul exchange-urilor de pe CoinMarketCap, cu un scor de 6.8. În ultimele 24 de ore, Bitstamp a avut un volum de tranzacționare de 158 de milioane de dolari. În comparație, Binance, cel mai mare exchange, are un volum de tranzacționare de 9,6 miliarde de dolari și un scor de 9.9, potrivit CoinMarketCap.

CoinMarketCap clasifică și punctează exchange-urile în funcție de trafic, lichiditate, volume de tranzacționare și încrederea în legitimitatea volumelor de tranzacționare raportate.

Exit mobile version