BlackRock creează un fond de active tokenizate de $100M pe Ethereum

BlackRock, cea mai mare firmă de administrare a activelor din lume, se pregăteşte de lansarea unui fond de active tokenizate pe Ethereum, urmărind aprobarea SEC.

BlackRock creează un fond de active tokenizate de $100M pe Ethereum

BlackRock creează un fond de active tokenizate de $100M pe Ethereum | X

Puncte cheie:

Cel mai mare administrator de active din lume a depus recent un formular la SEC pentru inițiativa sa numită BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund, care folosește tehnologia Ethereum.

Fondul este dezvoltat în parteneriat cu Securitize, o companie cu sediul în San Francisco, și este înregistrat în Insulele Virgine Britanice.

Detaliile noului fond au fost dezvăluite într-un document SEC depus pe 19 martie, însă aspectele tehnice rămân neclare. Ceea ce știm până acum este că datele on-chain arată că fondul are o capitalizare inițială de 100 de milioane de dolari plasată pe blockchain-ul Ethereum.

Cele două companii implicate în crearea fondului nu au făcut încă un anunț public.

Mike Novogratz, CEO al Galaxy Investment Partners, a subliniat importanța evenimentului pe contul său de X:

Etherscan a dezvăluit crearea unui token numit BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL), menționând că o singură adresă deține 100 de tokenuri BUIDL emise pe 4 martie.

Fondul agreghează investiții cu o intrare minimă de 100.000 de dolari necesară pentru participare.

Interesul pentru tokenizarea activelor din lumea reală creşte

Ultima iniţiativă BlackRock reflectă interesul tot mai mare pentru tokenizarea activelor din lumea reală.

Activele din lumea reală tokenizate (RWA) reprezintă un sector care își propune să combine capacitățile activelor digitale cu finanțele tradiționale pentru a optimiza procesul de decontare și, în același timp, a crește eficiența tranzacțională prin tehnologia blockchain.

Deși capitalizarea de piață a activelor RWA a scăzut cu aproximativ 2% în ultimele 24 de ore, valoarea tokenului ONDO a înregistrat o creștere substanțială.

ONDO este tokenul nativ al platformei Ondo Finance şi face posibilă tokenizarea activelor din lumea reală.

Ȋn momentul redactării acestui articol, valoarea tokenului ONDO tranzacționat pe CoinMarketCap era de 0.55 dolari, înregistrând o creștere de aproximativ 38% în ultimele 24 de ore.

Spot Bitcoin ETF al BlackRock, IBIT, a înregistat de curând cel mai mare influx zilnic și volum de tranzacționare, aceste evoluţii având loc în mijlocul mişcărilor tumultoase de pe piața crypto.

Exit mobile version