Bursa de valori din Londra intră în industria crypto: piața de ETN-uri Bitcoin se va lansa pe 28 mai

Bursa de Valori din Londra (LSE) a anunțat că va începe tranzacționarea Bitcoin și Ethereum sub formă de note tranzacționate la bursă (ETN) începând cu data de 28 mai.

Bursa de valori din Londra intră în industria crypto: piața de ETN-uri Bitcoin se va lansa pe 28 mai | X

Puncte cheie

Potrivit unui anunț oficial, Bursa de Valori din Londra urmează să lanseze o piață pentru tranzacționarea notelor tranzacționate la bursă (ETN) bazate pe Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) pe 28 mai.

Bursa a anunțat oficial că va accepta cereri pentru admiterea la tranzacționare a ETN-urilor BTC și ETH în trimestrul 2 al anului 2024. Aceștia au confirmat că aplicațiile pot fi depuse începând cu data de 8 aprilie.

Piața va fi supusă aprobării Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie (Financial Conduct Authority), conform anunțului.

London Stock Exchange
London Stock Exchange

Comunicatul LSE menționează că a decis să lanseze piața pe bază de NFT-uri crypto pentru a permite prezența unui număr cât mai mare de emitenți pe piață încă din prima zi de tranzacționare.

„Alegerea acestei date a ținut cont de necesitatea ca emitenții să îndeplinească cerințele detaliate în fișa informativă privind ETN-urile crypto și, mai important, le va permite emitenților care intenționează să admită titluri de valoare la data lansării să aibă timp să pregătească documentația pentru a înființa un program de ETN crypto, care va necesita aprobarea unui prospect de bază de către FCA (Autoritatea de Conduită Financiară).”

Candidații interesați trebuie să își depună cererile până pe 15 aprilie.

Lansarea ETN-urilor în Marea Britanie vine după succesul ETF-urilor Bitcoin din SUA

Lansarea ETN-urilor cripto în Marea Britanie vine imediat după lansarea de succes a ETF-urilor Bitcoin din SUA. Acest lucru a fost un factor optimist pentru prețul Bitcoin, care continuă să se tranzacționeze peste 70.000 de dolari.

În momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează aproape de 71.000 de dolari pe CoinMarketCap, înregistrând o creștere de aproape 6% în ultimele 24 de ore.

Traiectoria pretului Bitcoin

Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) a anunțat în martie că va aproba cererile din partea Burselor de Investiții Recunoscute (RIE) de a crea un segment de piață listat pentru ETN-uri.

Bursa de Valori din Londra a planificat să accepte aplicații pentru ETN-uri Bitcoin și Ethereum până în trimestrul al doilea al anului 2024, doar pentru investitorii profesioniști.

Noua lansare pe piața criptomonedelor nu vine ca o surpriză în țară, deoarece autoritățile de reglementare au făcut eforturi pentru a transforma Marea Britanie într-un mediu mai prietenos criptomonedelor. Au existat mai multe anunțuri din partea guvernului britanic care subliniază eforturile de a transforma Marea Britanie într-un centru pentru criptomonede.

Secretarul economic al Regatului Unit, Andrew Griffith, a menționat angajamentul țării de a deveni un punct cheie pentru industria crypto.

Rishi Sunak, prim-ministrul Regatului Unit, și-a exprimat clar interesul țării pentru crypto.

Iată ce a declarat acesta la Conferința Națională a TheCityUK la Edinburgh, Scoția, în 2022:

„Continuăm să promovăm această agendă, iar eu continui să prezidez grupul de implicare în domeniul criptomonedelor pentru a primi informații de la industrie și a împărtăși progresele.”

Acest interes pentru crypto nu este nou pentru Marea Britanie. În același an, în calitate de cancelar al Exchequerului, Sunak a menționat ambițiile țării de a crea un centru global pentru tehnologia criptografică.

Exit mobile version