Campionul mondial la box creează propria colecție de NFT-uri – pentru a ajuta Ucraina

Pugilistul ucrainean, Oleksandr Usyk, lansează o colecție de NFT-uri pentru a-și ajuta țara în războiul de apărare împotriva Rusiei

Campionul mondial la box creează propria colecție de NFT-uri - pentru a ajuta Ucraina

Noua colecție de tokenuri nefungibile este predestinată a aduce o contribuție semnificativă unei fundații de caritate care sprijină Ucraina după invazia Rusiei.

Blockasset, compania care stă în spatele acestui proiect, spune că lansarea NFT-urilor a fost organizată în colaborare cu campionul mondial de box la categoria grea Oleksandr Usyk, el însuși fiind din Ucraina.

Vânzarea și mintarea tokenurilor nefungibile va avea loc chiar înaintea apărării titlului de către Oleksandr Usyk împotriva lui Anthony Joshua pe 20 august.

Campionul mondial la box va lansa colecția de NFT-uri chiar înainte de apărarea titlului împotriva lui Anthony Joshua pe 20 august
Campionul mondial la box, Oleksandr Usyk, va lansa colecția de NFT-uri chiar înainte de apărarea titlului împotriva lui Anthony Joshua, pe 20 august

Colecția constă din 2.000 de NFT-uri unice care prezintă modele bizare ale artistului de renume mondial Dosbrak, înfățișând unele dintre momentele cheie ale carierei strălucite ale boxerului.

Când a început invazia, Oleksandr Usyk s-a alăturat batalionului teritorial de apărare al Kievului, dar ulterior acestuia i s-a permis să părăsească țara pentru a se putea pregăti să lupte pentru apărarea titlului.

De asemenea, medaliatul olimpic cu aur speră că această luptă va ajuta la strângerea de fonduri pentru Ucraina.

Vorbind despre noua colecție campionul a declarat:

„Apreciez oportunitatea de a lucra cu Blockasset, pe care îi consider campioni la categoria grea a NFT-urilor sportive. Sunt un mare fan al artei lui Dosbrak și a fost o plăcere să colaborăm în acest proiect, care sunt sigur că va ridica o sumă considerabilă pentru fundația noastră”.

Comunitatea crypto a jucat un rol substanțial în strângerea de fonduri pentru Ucraina, guvernul țării a deschis portofele oficiale implorând pentru donații. Finlanda a vândut recent 1.800 de Bitcoin confiscați din infracțiuni legate de droguri, donând 47 de milioane de dolari Kievului.

În acest moment a trecut mai mult de jumătate de an de la începerea conflictului, care pare că nu se va sfârși curând. Ucraina îndeamnă oamenii din întreaga lume să le ofere suport și să nu uite de ceea ce se întâmplă acolo.

Potrivit CEO-ului Blockasset, Paul Evans:

„Suntem încântați să-l putem ajuta pe Oleksandr Usyk, să strângă fonduri pentru Fundația Usyk – prin noua noastră colecție. Suntem foarte încrezători că, reunind comunitățile blockchain împreună, putem aduce o contribuție substanțială”.

Pe site-ul său, Fundația Usyk explică că mii de ucraineni au rămas fără adăpost și fără muncă, iar și mai mulți i-au pierdut pe cei dragi. Scopul fundației este „de a acoperi nevoile de bază ale oamenilor afectați de război” – „fiecare grivnă, dolar și euro îi va sprijini pe cei care ne apără pământul și libertatea în prima linie”.

Vânzarea anticipată a acestor tokenuri nefungibile a început pe 30 iulie, cu promisiunea că cei care au norocul de a căștiga cele mai rare NFT-uri în timpul mint-ului, vor primi și o serie de articole fizice exclusive – inclusiv mănuși semnate de Usyk și imprimeuri cu autograful lui Dosbrak.

Detalii despre mintarea colecției

Persoanele care doresc să cumpere unul dintre aceste NFT-uri pot folosi stablecoin-ul USDC ca metodă de plată – și, în încercarea de a ajunge la cât mai mulți cumpărători, sunt disponibile și plățile cu cardurile Visa, Mastercard, Apple Pay și Google Pay. Fiecare NFT costă 200 de dolari sau 200 USDC, cu o limită de achiziție de patru NFT-uri.

NFT-urile vor fi mintate în rețeaua Solana. Ulterior, acestea vor fi disponibile și pe piețele secundare, cum ar fi Magic Eden și OpenSea. Se speră că colaborarea mai multor blockchain-uri va elimina barierele de intrare – și va reuni întreaga industrie.

Artistul Dosbrak a colaborat anterior cu Joe Rogan, Conor McGregor, Mike Tyson, ESPN, UFC și Tyson Fury.

Blockasset este o platformă și un ecosistem NFT care le permite celor mai mari vedete ale sporturilor din lume să-și lanseze propriile tokenuri nefungibile – care pot fi folosite pentru a debloca beneficii exclusive.

Exit mobile version