Cantitatea de Ethereum pe exchange-uri – la cele mai scăzute niveluri din 2018

Prețul Ethereum a crescut cu 15% în octombrie 2021, după ce rețeaua a detectat retrageri masive de ETH de pe exchange-urile de criptomonede centralizate.

AdobeStock

Cantitatea de Ethereum stocată pe exchange-uri se află la cele mai scăzute niveluri din septembrie 2018, semnalând intenția traderilor de a deține ETH în speranța unei creșteri a prețurilor în 2022.

Aproape 550.000 ETH – în valoare de aproximativ 1,61 miliarde de dolari – au părăsit platformele de tranzacționare centralizate de la începutul anului, potrivit datelor de la Glassnode. Ieșirea masivă a redus cantitatea de Ethereum pe exchange-uri la 21,72 milioane – o cifră care este semnificativ mai mică decât nivelul record de 31,68 milioane de ETH atins în iunie 2020.

Cantitatea de ETH pe exchange-uri
Cantitatea de ETH pe exchange-uri | Glassnode

Cel mai mare flux săptămânal din octombrie 2021

Interesant este că peste 30% din toate retragerile de Ethereum de pe exchange-uri au avut loc săptămâna trecută, conform datelor de la IntoTheBlock. Aproximativ 180.000 de ETH au părăsit platformele de tranzacționare în 15 martie, cu un flux săptămânal de peste 500 de milioane de dolari.

Datele Chainalysis arată cifre similare, dezvăluind că tokenurile ETH au părăsit exchange-urile cu o medie de aproximativ 120.000 de unități pe zi, în ultima săptămână.

Prețul Ethereum a crescut cu 15% în octombrie 2021, după ce rețeaua a detectat retrageri masive de ETH de pe exchange-urile de criptomonede centralizate.

Vom vedea o criză de aprovizionare pe rețeaua Ethereum?

Creșterea retragerilor de pe exchange-uri săptămâna aceasta a coincis cu transferul de aproximativ 190.000 ETH către pool-urile de „stETH liquid staking ale Lido.

Lido este un serviciu de staking fără custodie care permite utilizatorilor să pună la staking monedele pe Beacon Chain Ethereum 2.0 fără unele dintre principalele limitări, inclusiv cerința de a bloca cel puțin 32 ETH în cadrul contractului. În plus, Lido își propune să rezolve problema eficienței capitalului prin emitere de stETH, o versiune tokenizată a ETH din staking.

În prezent, în contractul Ethereum 2.0 există peste un milion de ETH. Având în vedere că trecerea la Proof of Stake (PoS) este programată pentru această vară, se așteaptă ca tot mai multe tokenuri Ethereum să părăsească exchange-urile.

https://twitter.com/ultrasoundmoney/status/1504463069329690624

Prețul ETH a crescut cu 14% în ultimele 7 zile

Entuziasmul participanților de pe piață, cu privire la trecerea Ethereum la un mecanism de consens Proof of Stake, a declanșat o creștere rapidă a prețului în ultimele 7 zile.

Ethereum: Evoluția prețului în ultimele 7 zile | CoinMarketCap

Cu toate acestea, creșterea Ethereum ar putea fi împiedicată de un alt nivel tehnic – rezistența reprezentată de linia de tendință descendentă, care a jucat un rol esențial în limitarea încercărilor sale de creștere din ianuarie 2022.

Exit mobile version