Capitalizarea de piață a criptomonedelor depășește 2 trilioane de dolari

Odată cu conflictul din Ucraina criptomonedele au devenit un instrument important pentru reglementările internaționale.

AdobeStock

Bitcoin și piața mai largă a criptomonedelor au crescut joi, în timp ce capitalizarea de piață a activelor digitale a depășit 2 trilioane de dolari pentru prima dată în trei săptămâni. Pe măsură ce activele digitale au crescut, la fel și sentimentul pieței.

Bitcoin a atins un maxim zilnic de 44.253 de dolari, după ce a câștigat mai mult de 3% ieri. Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață a crescut cu 33% față de minimele din ianuarie.

Graficul BTC/USD
Graficul BTC/USD | TradingView

Capitalizarea de piață oferă un impuls pentru sentimentul pieței

Capitalizarea totală de piață a activelor digitale a crescut cu peste 7% de luni, atingând o valoare de piață de aproape 2,1 trilioane de dolari, potrivit datelor Coingecko.

Evoluția capitalizării de piață în ultimele 7 zile | Coingecko

Deși nu este optimist, indicele Crypto Fear & Greed se află acum într-o fază  „neutră cu o valoare de 47. Indicatorul de volatilitate și sentiment se bazează pe o scară de la 0 la 100, cu valori mai mari corespunzând cu o perspectivă mai optimistă pentru piața activelor digitale.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Schimbarea sentimentului pieței criptomonedelor vine după luni de scăderi ale prețurilor Bitcoin și monedelor altcoin, ceea ce a determinat unii investitori să speculeze cu privire la posibilitatea unei piețe bearish.

Cu toate acestea, pe fondul tulburărilor geopolitice, membrii comunității au identificat criptomonedele ca o potențială oportunitate.

Criza internațională ar putea stimula utilizarea criptomonedelor 

Larry Fink, directorul executiv al Black Rock, cel mai mare manager de active din lume, consideră că actuala criză dintre Rusia și Ucraina întărește utilizarea criptomonedelor ca instrument de decontare a tranzacțiilor internaționale.

Volumul de tranzacționare local al Bitcoin a atins un vârf în martie, după o scădere constantă în ultimul an. Înainte de invazia Ucrainei, țara încerca să reglementeze în mod corespunzător piața criptomonedelor.

Bitcoin: Volumul local de tranzacționare | coin.dance

Ucraina, pe de altă parte, a legalizat criptomonedele în 16 martie 2022, după ce a primit milioane de donații în criptomonede din întreaga lume. Țara devastată de război a strâns deja peste 100 de milioane de dolari în donații în criptomonede, care sunt folosite pentru a-și consolida armata și pentru a cumpăra provizii.

Criptomonedele s-au dovedit a fi un atu important în vremuri dificile de-a lungul anilor,  dar odată cu conflictul din Ucraina au devenit un instrument important pentru reglementările internaționale și pentru furnizarea de ajutor rapid.

Între timp, banca multinațională de investiții Goldman Sachs pare să fi pus criptomonedele pe radar. Chiar reproiectând pagina principală a site-ului său web pentru a reflecta creșterea activelor digitale și a metaversului.

Referindu-se la aceste tehnologii drept ”megatendințe”, Goldman Sachs a populat o nouă secțiune „Insights” a site-ului său web cu rapoarte lansate anterior despre jocuri, metavers și Web3.

În cele din urmă, Grayscale Investment a anunțat recent lansarea unui nou fond de contracte inteligente care le permit investitorilor acreditați să susțină concurenții Ethereum. Noul fond a început să accepte abonamente zilnice, oferind expunere la Cardano, Solana, Avalanche, Polkadot, Polygon, Algorand și Stellar.

Exit mobile version