Capitalizarea de piață a Bitcoin valorează mai mult decât Visa

Datorită creșterii recente a prețurilor, BTC a depășit din nou Visa la capitalizare de piață, marcând a treia „inversie” dintre cele două

Valoarea pieței Bitcoin o depășește din nou pe cea a Visa

Capitalizarea de piață a criptomonedei Bitcoin a depășit din nou cea a Visa, gigantul procesator de plăți, datorită creșterii de 48% a prețului încă de la începutul anului.

În prezent, capitalizarea de piață a criptomonedei Bitcoin se ridică la 470,16 miliarde de dolari datorită unei creșteri de 48% a prețului de la începutul anului, depășind ușor capitalizarea de piață a companiei de procesare a plăților Visa, care se ridică în prezent la 469,87 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Bitcoin este în prezent al unsprezecelea cel mai mare activ din lume după capitalizarea de piață.

Capitalizarea de piață a BTC a depășit cea a Visa
Capitalizarea de piață a BTC a depășit cea a Visa | CoinMarketCap

Potrivit Companies Market Cap, aceasta este a treia oară când BTC a depășit Visa în capitalizarea bursieră, un fenomen cunoscut sub numele de „flippening”.

În decembrie 2020, BTC a obținut o capitalizare de piață mai mare decât Visa pentru prima dată, coincizând cu prima sa atingere a valorii de 25.000 de dolari. Această performanță a fost realizată după ce BTC a crescut de la 10.200 de dolari în septembrie 2020 la 63.170 de dolari în aprilie 2021.

Între iunie și octombrie 2022, Visa a preluat din nou conducerea în ceea ce privește capitalizarea de piață. Cu toate acestea, la 1 octombrie 2022, BTC a depășit pentru scurt timp Visa înainte ca compania de procesare a plăților să recâștige conducerea.

În perioada 6-10 noiembrie 2022, capitalizarea pieței BTC a scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari în urma colapsului exchange-ului de criptomonede FTX.

După acest eveniment, capitalizarea de piață a BTC s-a recuperat complet, adăugând 65 de miliarde de dolari la capitalizarea sa de piață de 408 miliarde de dolari din 6 noiembrie, depășind pe cea de la Visa.

Un lucru important de remarcat este că, capitalizarea de piață a BTC și cea de la Visa este atât de aproape încât în prezent se întrec între ele la un interval de o oră.

Capitalizarea de piață a BTC a depășit-o pe cea a Visa, pentru a treia oară după o serie de două săptămâni de creștere a prețului între 4 și 17 ianuarie 2023.

Potrivit Google Finance, BTC are o capitalizare de piață de 470,16 miliarde dolari, care este cu mult înaintea celei de-a doua cea mai mare rețea de procesare a plăților ca mărime, Mastercard, care are în prezent o capitalizare de piață de 345,24 miliarde dolari.

BTC are un preț actual de 24.638 dolari, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă față de all-time high-ul său istoric de 69.044 dolari, atins pe 10 noiembrie 2021. În prezent, BTC a scăzut cu 63%.

Bitcoin rămâne una dintre cele mai volatile criptomonede în ceea ce privește fluctuațiile de preț, dar rămâne una dintre cele mai populare investiții în rândul entuziaștilor crypto care cred în potențialul său pe termen lung ca activ de stocare a valorii și ca monedă de schimb.

Exit mobile version