Capitalizarea de piață a Tether se apropie de 70 de miliarde de dolari

SEC a interzis companiei Paxos să mai emită BUSD. Ca urmare, capitalizarea de piață a USDT se apropie de 70 de miliarde de dolari

Capitalizarea de piață a Tether se apropie de 70 de miliarde de dolari

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din Statele Unite intenționează să acționeze în judecată Paxos, o platformă de active digitale, din cauza emiterii și listării Binance USD. Capitalizarea de piață a Binance USD a atins recent cel mai înalt nivel din ultimele luni.

BUSD pierde 2 miliarde de dolari din capitalizarea pieței

Potrivit SEC, BUSD, un stablecoin susținut de dolarul american, este considerat o valoare mobiliară. SEC a acuzat că Paxos a încălcat legile de protecție a investitorilor prin white-labeling-ul stablecoin-ului.

Paxos, compania responsabilă pentru stablecoin-ul BUSD, a confirmat că va opri producția de noi unități ale tokenului începând cu săptămâna viitoare, în conformitate cu directivele Departamentului de Servicii Financiare al New York-ului (NYDFS).

După vestea că Paxos a primit o notificare Wells de la SEC pentru emiterea BUSD, capitalizarea de piață a stablecoin-ului a suferit o scădere semnificativă.

Începând cu data de 16 februarie, capitalizarea de piață a BUSD a scăzut cu aproximativ 2 miliarde de dolari, ajungând la aproximativ 14 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel din ianuarie 2022.

Cantitatea în circulație a BUSD
Cantitatea în circulație a BUSD | Messari

Capitalizarea pieței USD Coin (USDC) continuă să scadă

În urma veștii despre acțiunile de reglementare ale SEC împotriva USDC, al doilea cel mai mare stablecoin după capitalizarea de piață, a înregistrat ieșiri de capital. Oferta de USDC a scăzut de la 41,29 miliarde de dolari pe 12 februarie, la 40,99 miliarde de dolari pe 14 februarie.

Oferta USDC a revenit la 41,3 miliarde de dolari pe 15 februarie, după ce Circle a anunțat că nu a primit nicio amenințare cu un proces din partea SEC. Circle este emitentul stablecoin-ului USDC.

În ciuda fluxurilor recente ale USDC, capitalizarea sa de piață a scăzut în general de la apogeul său de 56 de miliarde de dolari în iunie 2022, rezultând o scădere cu 25% în ultimele opt luni.

Capitalizarea de piață a Tether a depășit 69 de miliarde de dolari

Aparenta a fost că procesul continuu de reglementare în privința firmelor americane de stablecoin-uri a beneficiat semnificativ Tether, deoarece capitalizarea sa de piață a crescut brusc peste 69 de miliarde de dolari, făcând-o lider pe piața de stablecoin.

https://twitter.com/paoloardoino/status/1625500251946885121?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1625500251946885121%7Ctwgr%5E32c079ec6321b2e520341bf4e7ca94cfd398e81e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcrypto.ro%2Fen%2Fnews%2Ftether-approaches-70b-market-cap-as-stablecoin-competitors-struggle-under-sec-scrutiny%2F

Datele recente indică faptul că Tether a înregistrat intrări de aproape 890 de milioane de dolari începând cu data de 12 februarie, ceea ce a ajutat la creșterea cotei sale de piață la 51,25% în data de 15 februarie.

Capitalizarea de piață circulantă a USDT | Messari

Creșterea dominanței Tether este probabil un indicator că investitorii au fost speriați de ancheta regulatorie asupra BUSD și s-au orientat către Tether USDT ca o refugiu sigur. Tether este deținut de iFinex, cu sediul în Hong Kong, care deține și exchange-ul Bitfinex.

De ceva timp, investigatorii încearcă să dezlege practicile contabile ale Tether pentru a determina dacă oferta circulantă de USDT este complet susținută de dolarul american, așa cum susține Tether, sau dacă este susținută de o combinație de alte criptomonede, bonuri de trezorerie, fonduri de piață monetară și alte active.

Tether a negat acuzațiile conform cărora stablecoin-ul său USDT nu este susținut în totalitate de dolarul american, deși afirmă acest lucru, iar compania a furnizat avize de asigurare regulate semnate de companii de contabilitate terțe la fiecare trimestru pentru a susține aceste afirmații.

Detalierea rezervelor Tether | Tether.to

Conform celui mai recent raport al Tether pe 31 decembrie 2022, activele consolidate ale companiei se ridicau la cel puțin 67 miliarde de dolari, depășind datoriile consolidate cu cel puțin 960 de milioane de dolari.

Exit mobile version