Cardano: Data de lansare a hard fork-ului Vasil a fost anunțată

Hard Fork-ul Vasil are în sfârșit o dată oficială de lansare. Actualizarea este una dintre cele mai importante pentru blockchain

Cardano: Data de lansare a hard fork-ului Vasil a fost anunțată

Hard Fork-ul Vasil al blockchain-ului Cardano este acum programat să aibă loc pe rețeaua sa principală (mainnet) în 22 septembrie, a anunțat Input Output Hong Kong (IOHK), compania de cercetare și dezvoltare asociată cu Cardano.

IOHK a declarat că au fost atinși trei pași majori:

  1. 75% din blocurile mainnet sunt create de nodul final al Vasil
  2. Aproximativ 25 de exchange-uri sunt actualizate, care reprezintă 80% din lichiditatea ADA
  3. Cele mai mari 10 DApp-uri după valoarea totală blocată sunt actualizate la 1.35.3 

„Vasil este cea mai importantă actualizare pentru Cardano de până acum, aducând o capacitate crescută a rețelei și costuri de tranzacție mai reduse”.

Pregătirea rețelei pentru actualizare poate fi urmărită pe această pagină web.

IOHK a scris că, dintre primele 12 exchange-uri crypto, MEXC și Bitrue sunt „gata” pentru actualizare, în timp ce Binance este „aproape acolo”, iar Upbit, Coinbase, WhiteBit, BKEX și HitBTC sunt „în curs de desfășurare”.

Pregătirea blockchain-ului Cardano pentru hard fork-ul Vasil
Pregătirea blockchain-ului pentru hard fork-ul Vasil | IOHK

Dezvoltatorii promit o scalabilitate mai mare și taxe mai mici, care va include prima actualizare majoră a script-ului Plutus – limbajul de programare folosit pentru contractele inteligente pe blockchain-ul Cardano. Plutus a fost introdus în upgrade-ul precedent, numit Alonzo, care a avut loc în septembrie anul trecut.

Tokenul nativ al blockchain-ului Cardano, ADA, a crescut cu aproximativ 5% în ultimele șapte zile, cel mai mare câștig dintre primele 10 criptomonede după capitalizarea pieței. Odată cu știrile despre hard fork-ul Vasil, tokenul ar putea crește și mai mult.

ADA: Evoluția prețului în ultimele șapte zile | CoinMarketCap

Cu doar câteva zile în urmă, Robinhood, popularul broker online, a anunțat că utilizatorii pot cumpăra și vinde ADA pe platforma sa.

Fundația Cardano încă nu a anunțat ora exactă pentru lansare. Hard Fork-ul a fost inițial programat pentru iunie a acestui an, însă a fost reprogramat de două ori.

 

Exit mobile version