Cardano: Numărătoarea inversă pentru hard fork-ul Vasil începe

Actualizarea rețelei principale Cardano a fost programată inițial pentru 29 iunie, dar a fost amânată pentru 22 iulie

Unsplash

Input Output Hong Kong (IOHK), dezvoltatorul blockchain-ului Cardano, a trimis o propunere actualizată pentru implementarea hard fork-ului Vasil pe testnetul Cardano, pornind numărătoarea inversă până la implementarea actualizării pe mainnet.

Hard fork-ul Vasil intenționează să aducă „actualizări semnificative de performanță și capabilitate” blockchain-ului. IOHK descrie hard fork-ul drept „cea mai mare și cea mai bună actualizare de până acum”, oferind dezvoltatorilor un randament mai mare, performanță îmbunătățită a scripturilor și costuri mai mici.

Una dintre cele mai importante actualizări remarcate de echipă este implementarea „diffusion pipelining”, care își propune să îmbunătățească scalabilitatea blockchain-ului pentru aplicații descentralizate (DApps).

Actualizarea va permite crearea mai rapidă a blocurilor, deoarece acestea pot fi transferate fără validare completă.

În plus, compania de dezvoltare și-a exprimat recunoștința întregii comunități Cardano pentru sprijinul său continuu, precum și tuturor operatorilor de stake pool-uri (SPO) ai Cardano, „care continuă să susțină rețeaua de testare și eforturile lor coordonate de a pregăti rețeaua pentru Evenimentul Vasil HFC.

Echipa se referea la Hard Fork Combinator (HFC), care „face parte dintr-o serie de upgrade-uri și optimizări de rețea așteptate în faza actuală de dezvoltare”, așa cum este descris în anunț.

Dacă totul merge bine, upgrade-ul testnetului va avea loc pe 3 iulie, iar upgrade-ul rețelei principale va avea loc pe la sfârșitul lunii iulie.

Comunitatea a cerut minim patru săptămâni pentru a avea timp pentru a testa și actualiza aplicațiile de pe testnet. IOHK a declarat că hard fork-ul rețelei principale va avea loc „atunci când toată lumea este confortabilă și pregătită”.

Actualizarea rețelei principale Cardano a fost programată inițial pentru 29 iunie, dar a fost amânată pentru 22 iulie, invocând mai multe erori restante. IOHK a numit proiectul „cel mai complex program de lucru pe care l-am întreprins vreodată”.

Ultima actualizare majoră a blockchain-ului a fost în septembrie 2021, când hard fork-ul Alonzo a introdus pentru prima dată funcția de contract inteligent mult așteptată folosind Plutus Script, un limbaj de dezvoltare a contractelor inteligente creat special pentru Cardano.

Cardano are doar 11 Dapps, potrivit DeFiLlama. Cofondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a prezis anterior că vor exista „mii de DApps” pe Cardano până în 2021, argumentând că dezvoltatorii așteaptă upgrade-ul Vasil pentru a-și lansa proiectele.

Cardano: Valoarea totală blocată
Cardano: Valoarea totală blocată | Defi Llama

Va oferi hard fork-ul Vasil un impuls prețului Cardano?

În ciuda perspectivei bearish pe termen mediu, Cardano ar putea primi un impuls de la mult așteptatul hard fork Vasil.

Tokenul său nativ, ADA, are o istorie de creștere în zilele premergătoare hard-forkurilor, care ar trebui să sporească șansele de un raliu.

Cu toate acestea, ADA are, de asemenea, o istorie de scădere vertiginoasă după implementarea hard fork-urilor, ceea ce demonstrează că traderii cumpără și vând știrea.

ADA: Evoluția prețului | CoinMarketCap

ADA se află în prezent pe locul opt, cu o capitalizare de piață de 15,7 miliarde de dolari la aproximativ 0,45 dolari. Tokenul este în scădere cu 85% față de maximul său istoric de peste 3 dolari, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Exit mobile version