Cardano: cu un pas mai aproape de Smart Contracts după lansarea noului testnet

Cardano: cu un pas mai aproape de Smart Contracts după lansarea noului testnet

Jacky | Adobe Stock

IOHK, echipa de developeri care dezvoltă blockchainul din spatele proiectului Cardano, a anunțat joi, 15 Iulie, că Alonzo, rețeaua testnet care a trecut de la Blue la White – aduce cu sine mult anticipata extindere a ecosistemului, menită să cuprindă contracte inteligente funcționale.

În timp ce testnetul precedent, numit Alonzo Blue, oferea anumite funcții de contracte inteligente – acestea erau disponibile doar pentru un număr limitat de utilizatori, aprobați în prealabil de echipa de dezvoltare. Actualizarea făcută ieri de Cardano Foundation – le va permite altor 500 de validatori, operatori de pooluri și dezvoltatori – să testeze aceste noi caracteristici.

Alonzo White va funcționa între două și patru săptămâni – înainte ca protocolul să fie actualizat la testnetul final al acestei faze de dezvoltare. Următorul testnet se numește Alonzo Purple.

În ciuda unor reacții nu tocmai pozitive din partea comunității, fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a transmis recent, într-un video postat pe YouTube – că dezvoltarea îndeplinește foaia de dezvoltare a proiectului (Roadmap – în original) și că jetoane non-fungibile în valoare de $10 milioane – au fost vândute prin intermediul Cardano; toate acestea – împreună cu alte zeci de mii de active digitale – vândute tot prin intermediul protocolului. Odată ce Alonzo White este implementat și pe mainnet – dezvoltatorii vor putea lansa aplicații descentralizate, NFTuri și multe altele.

Exit mobile version