Casa Albă lansează primul „cadru cuprinzător” pentru reglementarea activelor digitale

Cadrul rezumă eforturile de cercetare a nouă agenții federale în ultimele șase luni

Casa Albă lansează primul „cadru cuprinzător” pentru reglementarea activelor digitale

Casa Albă a lansat „primul cadru cuprinzător pentru dezvoltarea responsabilă a activelor digitale”, subliniind concluziile și recomandările diferitelor agenții federale în urma unui studiu de șase luni asupra industriei crypto.

Directiva privind cercetarea industriei crypto a fost dată în ordinul executiv al președintelui Biden, semnat în martie a acestui an. Asemenea ordinului executiv, „cadrul cuprinzător” de astăzi nu stabilește nicio legislație nouă, ci oferă mai degrabă o viziune mai clară asupra reglementărilor crypto din SUA.

Noul cadru se bazează pe cercetările din nouă rapoarte transmise președintelui și pretinde că reflectă „aportul și expertiza diferitelor părți interesate din guvern, industrie, mediul academic și societatea civilă”.

Accentul lor este larg, iar recomandările includ nu doar cele evidente (cum ar fi protecția consumatorilor, mediul și securitatea națională), ci merg un pas mai departe pentru a consolida rolul SUA ca lider mondial în domeniul crypto, încurajând inovația din sectorul privat și colaborând la nivel internațional.

Cadrul este împărțit în secțiuni intitulate „Protejarea consumatorilor, investitorilor și întreprinderilor”, „Promovarea accesului la servicii financiare sigure și accesibile”, „Sprijinirea stabilității financiare”, „Avansarea inovării responsabile”, „Consolidarea leadershipului financiar și a competitivității noastre globale, ” „Combaterea finanțării ilicite” și „Explorarea unei monede digitale a băncii centrale din SUA (CBDC)”.

Recomandările cadrului legislativ

Cadrul oferă autorităților de reglementare precum Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare al Statelor Unite (SEC) și Commodity Futures Trading Commission (CFTC) undă verde pentru a continua coordonarea eforturilor de aplicare a legii în industrie și pentru a face schimb de date cu privire la plângerile consumatorilor în acest domeniu.

Departamentul de Trezorerie al SUA va juca un rol activ în colaborarea cu instituțiile financiare pentru a ajuta la identificarea și atenuarea riscurilor cibernetice prin partajarea și analiza datelor. De asemenea, Trezoreria este responsabilă de colaborarea cu autoritățile de reglementare pentru a se asigura că companiile crypto primesc îndrumări de reglementare.

Trezoreria va extinde acest rol și aliaților SUA prin intermediul organizațiilor internaționale precum Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Consiliul pentru Stabilitate Financiară (FSB).

Se așteaptă ca Trezoreria să finalizeze o evaluare a riscului financiar ilicit privind finanțarea descentralizată până la sfârșitul lunii februarie 2023 și o evaluare a NFT-urilor până în iulie 2023.

Președintele Biden însuși va trebui să decidă „dacă să solicite Congresului să modifice Legea privind secretul bancar, reglementările și legile care interzic transferurile de bani fără licență pentru a se aplica în mod explicit furnizorilor de servicii de active digitale – inclusiv schimburile de active digitale și platformelor de NFT-uri.

Exit mobile version