Cea mai mare bancă federală a Germaniei va oferi servicii crypto

Cea mai mare bancă federală a Germaniei, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), își va începe activitatea de furnizare a serviciilor de custodie crypto în colaborare cu exchange-ul Bitpanda.

Cea mai mare bancă federală a Germaniei va oferi servicii crypto

Cea mai mare bancă federală a Germaniei va oferi servicii crypto | Google

Puncte cheie

Cea mai mare bancă federală a Germaniei, Landesbank Baden-Württemberg (LLBW), își va extinde serviciile printr-o nouă colaborare cu exchange-ul de criptomonede Bitpanda, oferind custodie digitală clienților săi instituționali.

Potrivit ultimelor știri de la Bloomberg, LLBW și Bitpanda vor începe să ofere servicii de custodie crypto pentru clienții corporativi și instituții începând din a doua jumătate a anului 2024.

Jürgen Harengel, director general al diviziei de banking corporativ de la LBBW, a declarat că cererea pentru criptomonede din partea clienților corporativi ai băncii este în creștere.

Băncile și administratorii de active din Germania sunt conștienți de creșterea cererii și adoptării criptomonedelor la nivel mondial și au devenit și ei activi în domeniul activelor digitale.

Entitățile financiare oferă servicii de custodie și își dezvoltă în prezent propriile produse crypto în așteptarea reglementărilor UE care vor intra în vigoare până la sfârșitul anului 2024.

De exemplu, Deutsche Bank lucrează în prezent la propriile servicii de custodie crypto, iar unitatea sa DWS face parte dintr-un consorțiu care dezvoltă un stablecoin denominat în euro, așa cum menționează Bloomberg.

Recent, Deutsche Bank a abordat pe site-ul său web oficial problema perturbării digitale generate de activele digitale, declarând că valoarea de piață importantă a criptomonedelor, de ordinul trilioanelor de dolari, face ca aceste active să fie prea importante pentru a fi ignorate.

Activele digitale modelează viitorului plăților

Analista Deutsche Bank, Marion Laboure, a prezentat numeroasele moduri în care dezvoltarea monedelor digitale va modela viitorul plăților.

De asemenea, DB a menționat că tendința digitală a câștigat recent un avânt important, oferind ca exemplu faptul că anul trecut a înregistrat cel mai mare număr de plăți digitale din toate timpurile.

Volumul de numerar tranzacționat a scăzut în schimb cu o treime, potrivit notelor Deutsche Bank.

Interesul în creștere pentru activele digitale din Germania vine pe fondul valului global de adopție a criptomonedelor pe care îl observăm recent.

Acum trei luni, SEC din SUA a aprobat în cele din urmă ETF-urile Bitcoin, care au avut un succes masiv, iar astăzi, Hong Kong a anunțat și aprobarea primului lot de ETF-uri Bitcoin și Ethereum.

Aceasta este o decizie extrem de importantă pentru industria crypto în ansamblu.

Exit mobile version