Bitcoin înregistrează cea mai slabă performanță săptămânală din ultimele 5 luni

Deținătorii experimentați de Bitcoin intră în panică pe măsură ce lichiditatea dolarului scade și randamentele obligațiunilor cresc

Săptămâna trecută a fost una dificilă pentru Bitcoin (BTC), încheind cu o scădere de 9% pana la 27.600 de dolari. Aceasta scădere a fost una dintre cele mai mari pe un interval de o săptămână de la începutul lunii noiembrie.

Bitcoin înregistrează cea mai slabă performanță săptămânală din ultimele 5 luni
Graficul pe 1 săptămână Bitcoin/USD | CoinMarketCap

Principalele motive care au contribuit la scăderea de preț a BTC au fost creșterea randamentelor obligațiunilor și scăderea lichidității dolarului american.

Rata de dobândă a titlurilor de Trezorerie Americane de 10 ani a crescut cu 6 puncte de bază (pbs) la 3,58%, înregistrând a doua creștere săptămânal consecutivă. Această creștere a diminuat atractivitatea activelor riscante, inclusiv a criptomonedelor.

În același timp, Indicele Condițiilor de Lichiditate a dolarului, care monitorizează oferta de dolari americani în sistemul monetar, a scăzut la 6,13 trilioane de dolari, cel mai mic nivel în mai mult de o lună.

În plus, traderii anticipează o probabilitate mai mare ca Rezerva Federală să continue ciclul de înăsprire a politicii monetare și să majoreze ratele dobânzilor cu 25  puncte de bază în luna mai.

Panică printre traderii de Bitcoin

Mișcările prețului BTC din săptămâna trecută i-au lăsat pe mulți traderi neexperimentați cu senzația de frică, iar datele de analiză on-chain de la Glassnode confirmă acest sentiment. Compania a raportat o creștere semnificativă a monedelor mai tinere trimise în pierdere spre schimburi săptămâna trecută.

În mod obișnuit, Glassnode clasifică oferta de BTC după vechime, etichetând portofelele care dețin monede timp de 155 de zile sau mai mult ca „holderi pe termen lung” (LTH). Cei care dețin monede pentru perioade mai scurte sunt desemnați drept „holderi pe termen scurt” (STH), care reprezintă adesea segmentul mai speculativ al comunității de investitori Bitcoin.

Datele dezvăluie că începând cu data de 16 aprilie, monedele STH, care au circulat în ultimele 155 de zile, au fost transferate către platformele de tranzacționare la prețuri mai mici decât prețul tranzacției anterioare.

Această situație este un indiciu clar al panicii sporite în rândul STH datorită presiunii recente de vânzare Bitcoin.

Panica în rândul deținătorilor de criptomonede pe termen scurt s-a extins și la deținătorii pe termen lung (LTH), astfel pierderile realizate de LTH au crescut și ele în rândul celor care își transferă fondurile către exchange-uri.

Graficul care vizualizează profitul/pierderea realizată de deținătorii de Bitcoin pe termen scurt și lung care transferă spre exchange-uri | Glassnode

Datele Coinglass indică faptul că intrările săptămânale către una dintre cele mai bune platforme de tranzacționare crypto, Binance, au ajuns la 21.000 BTC.

Comportament de tranzacționare dubios

Firma de cercetare Santiment a observat că volumul de pierdere este neobișnuit de mare în comparație cu volumul de profit pentru Bitcoin și Ethereum (ETH), chiar dacă prețul acestor criptomonede a scăzut.

Firma a remarcat că „Cu mulți traderi FOMO în Bitcoin la peste 30.000 de dolari și Ethereum peste 2.000 de dolari din săptămână trecută, tranzacțiile cu pierderi au crescut în timp ce marketul își revine”.

Santiment a adăugat, „De joi, traderii își mută criptomonedele sub prețurile la care le-au obținut de trei ori mai des decât în mod normal.”

Exit mobile version