Cea mai veche bancă din America adoptă Bitcoin

BNY Mellon oferă clienților posibilitatea de a trimite, primi și păstra Bitcoin

BNY Mellon

etiennemartin | Unsplash

Bank of New York (BNY) Mellon, înființată în 2007 din împreunarea altor două bănci – The Bank of New York și Mellon Financial Corporation (cea mai veche bancă din Statele Unite, care operează din 1869) – a anunțat astăzi intenția de a oferi clienților avantajele Bitcoin și a altor crypto-monede.

BNY Mellon vrea să le ofere clienților o facilitate testată până acum doar de angajații băncii: aceea de a trimite, schimba și păstra în portofelul electronic crypto-monede precum Bitcoin sau Ethereum.

Platforma băncii le va oferi posibilitatea de a păstra economiile atât în bani fiat, cât și în active riscante precum crypto-monede sau acțiuni.

Activele digitale, crypto-monedele devin parte din viața noastră – a spus Roman Regelman, executiv al băncii BNY Mellon

Băncile și Bitcoin

Faptul că cea mai veche bancă din Statele Unite acceptă Bitcoin este o veste foarte bună pentru crypto-moneda principală a sferei și pentru persoanele entuziasmate de aceasta. BNY Mellon nu este singura bancă din America care și-a exprimat astfel de intenții față de Bitcoin.

Bănci precum Goldman Sachs, Chime Bank, USAA sau Simple Bank sunt alte bănci din SUA care permit clienților să opereze liber cu Bitcoin sau cu exchange-uri reglementate de SEC.

Exit mobile version