Topul celebrităților deținătoare de NFT-uri Bored Ape Yacht Club

Eminem, Paris Hilton, Steph Curry, Post Malone și alte personalități sunt acum deținători ai popularei colecții de NFT-uri BAYC

Topul celebrităților deținătoare de NFT-uri Bored Ape Yacht Club

CryptoPunks este colecția care a început trendul de creare a NFT-urilor de profil, însă Bored Ape Yacht Club a reușit să atragă colecționari care nu erau implicați anterior în cultura deținătorilor de active digitale nefungibile.

La doar câteva luni de la lansarea proiectului, în aprilie 2021, Bored Ape Yacht Club (BAYC) a devenit unul dintre motivele principale pentru care Wall Street ar trebui să ia în serios piața emergentă a tokenurilor nefungibile, mulțumită vânzărilor care au depășit recent pragul de 2 miliarde.

Proiectul de NFT-uri al Yuga Labs bazat pe Ethereum – care a încasat peste 2 miliarde de dolari în vânzările secundare a trei colecții – a atras un număr impunător de celebrități care au achiziționat cel puțin un NFT din colecția BAYC, inclusiv nume grele precum prezentatorul TV Jimmy Fallon, sportivi ca Stephen Curry și Shaquille O ‘Neal și muzicieni precum Marshmello și Post Malone.

Bored Ape Yacht Club este considerat un grup social exclusiv pentru holderii de NFT-uri, ei reușind să atragă din ce în ce mai mulți oameni celebri. NFT-urile funcționează ca un titlu de proprietate care atestă deținerea unui articol digital nefungibil: unul dintre cele 10.000 de avatare unice (în acest caz maimuțe) care pot fi folosite ca imagini de profil pe rețele sociale, proiecte creative și potențial profitabile având în vedere creșterea rapidă a valorii lor.

Pentru cei care nu cunosc, BAYC este o colecție de 10,000 de primate antropomorfe, cu haine și accesorii stilate și expresive. Practic, fiecare primată este de fapt o imagine care ar trebui să nu aibă nicio valoare reală. Dar în ciuda părerii participanților la piață care discreditează primatele Bored Ape, unele dintre aceste imagini s-au vândut pe sume fabuloase de bani – iar altele au fost cumpărate de cele mai renumite celebrități.

Această colecție ar putea deveni diamantul spațiului cripto, iar celebritățile sunt cele care pavează calea către recunoașterea acestora la nivel global. Iată câțiva dintre cei mai populari proprietari de NFT-uri Bored Ape Yacht Club și Mutant Ape Yacht Club.

Top 25 de celebrități – holderi ai BAYC

Steve Aoki

Vestitul muzician și DJ, Steve Aoki, a devenit un adevărat guru al investițiilor în NFT, fiind prezent în acest spațiu de câțiva ani – el își dorește să vadă aceste active unice transformând industria muzicală.

Steve Aoki este un creator, dar și un colecționar. Nu numai că deține o serie de NFT-uri Bored Ape Yacht Club (BAYC), ci a lucrat și la crearea unei piețe NFT de pe blockchain-ul Solana. Iar acum, lansează Aokiverse — un club de membri bazat pe NFT-uri care va „coexista cu lumea reală”.

Mark Cuban

Investitorul miliardar, proprietarul companiei Dallas Mavericks și starul show-ului Shark Tank, Mark Cuban, se pare că și-a primit maimuța Bored Ape cadou în mai, potrivit informațiilor din The Bored Ape Gazette. De atunci, a păstrat-o pe fondul evaluărilor în creștere și chiar a utilizat-o ca poză de profil. Mark Cuban este, de asemenea, un mare fan Dogecoin și a investit în multe companii legate de NFT-uri și criptomonede.

Stephen Curry

Stephen Curry nu a fost primul atlet notabil care a cumpărat un Bored Ape, dar a fost cu siguranță cel mai proeminent când s-a alăturat comunității la sfârșitul lunii august. De trei ori campion NBA, purtătorul de cuvânt al Subway și co-creatorul emisiunii TV „Holey Moley” și-a obținut NFT-ul pentru aproximativ 180.000 de dolari în Ethereum la acea vreme. El a fost văzut pe serverul oficial de Discord al proiectului la scurt timp după cumpărare.

Shaquille O’Neal

Shaq O’Neal, de patru ori campion NBA, deține o maimuță mutant din colecția Mutant Ape Yacht Club. L-a cumpărat în septembrie la o valoare relativ modestă de 14.000 de dolari în ETH. Pentru o vreme, el a folosit NFT-ul ca avatar pe Twitter, după care și-a lansat propriile NFT-uri prin intermediul platformei Ethernity Chain.

Mutant Ape Yacht Club #9018 - este deținut de legenda NBA Shaquille O'Neal
Mutant Ape Yacht Club #9018 – este deținut de legendarul jucător NBA Shaquille O’Neal

The Chainssmokers

DJ și producătorii The Chainsmokers se află de ceva vreme în spațiul criptomonedelor investind în startup-uri, iar în septembrie, au achiziționat și NFT-uri BAYC pentru aproximativ 210.000 de dolari. Nu au mai postat pe Twitter de la începutul anului 2020, dar asta nu i-a împiedicat să-și schimbe avatarul de pe Twitter în Bored Ape-ul pe care îl dețin.

KSI

Starul și rapperul KSI a fost atras rapid de mania NFT, el i-a cumpărat primul NFT în august și, în două zile, și-a creat un cont alternativ de Twitter (@ksicrypto) dedicat NFT-urilor și s-a bucurat de cât de mult crescuse în valoare Bored Ape-ul său.

Mike Shinoda

Rapperul și solistul grupei Linkin Park nu numai că colectează NFT-uri și le prezintă prin intermediul profilului său de Twitter, dar și creează propriile sale colecții. Mike Shinoda a lansat o serie de NFT-uri, prin intermediul pieței Tezos, recent închisă, Hic et Nunc. De asemenea, el difuzează în mod regulat prin Twitch și lansează opere de artă sub formă de NFT fiind încrezut în viitorul spațiului cripto.

Marshmello

DJ-ul mascat și-a schimbat avatarul CryptoPunk pentru unul al Yuga Labs ca fotografie pe profilul său de Twitter, dar în septembrie a pus mâna pe un Rainbow Tooth Bored Ape, cumpărat la acea vreme pentru aproape 220.000 de dolari în ETH.

Jimmy Fallon

Gazda emisiunii Tonight Show, Jimmy Fallon, a dezvăluit, în cadrul emisiunii sale – artistului celui mai scump vândut NFT Beeple – că a făcut „Ape in” într-o celebră colecție, iar pe 12 noiembrie și-a dezvăluit achiziția: Bored Ape # 599. A fost achiziționat pentru aproximativ 224.000 de dolari în ETH, la începutul lunii noiembrie. Fallon le-a prezentat poza celor 51 de milioane de urmăritori ai săi pe Twitter, scriind: „Pot să devin un plictisit?” Acum recunoaște că se uită și la Mutant Apes.

Paris Hilton

Starul reality show-ului TV Paris Hilton a intrat în spațiul NFT înaintea marii majorități a oamenilor de pe această listă, vânzându-și propria lucrare de artă bazată pe blockchain în 2020. Așa că poate fi surprinzător faptul că ea a devenit un fel de ambasador NFT – inclusiv oferind unele cadou în „Late Night With Jimmy Fallon”.

În ianuarie, Paris Hilton a fost invitată a emisiunii „Late Night” unde și-a arătat Bored Ape # 1294, pe care l-a cumpărat prin MoonPay pentru 287.000 de dolari în ETH.

Post Malone

Rapperul Post Malone este cel mai recent venit în grupul de holderi. Aplicația de plăți cripto MoonPay a postat un videoclip pe TikTok în weekend care l-a etichetat și sfătuit să-și cumpere un Bored Ape. MoonPay s-a ocupat și de achiziția Fallon, posibil ca parte a unei campanii de marketing pentru celebrități. El a părut încântat de videoclip, probabil asta și l-a determinat să facă cumpărătura.

Post Malone a achiziționat maimuța #961 din colecția de NFT-uri BAYC, aceasta are o pălărie de cowboy – un articol vestimentar purtat adesea de artist

DJ Khaled

DJ-ul și producătorul de discuri DJ Khaled s-a alăturat Bored Ape Yacht Club în noiembrie, prin achiziția a Bored Ape # 7380 pentru peste 227.000 de dolari în ETH. La momentul scrierii, DJ Khaled își folosește Ape-ul – cu o cămașă hawaiiană – ca avatar pe Instagram, unde are peste 27 de milioane de urmăritori.

Future

Continuând tendința rapperilor care dețin Bored Apes, Future și-a colectat NFT-ul în noiembrie și a îmbrățișat imediat această cultură. La fel ca DJ Khaled, Snoop și alții de pe această listă, Future a cumpărat Bored Ape-ul # 4672 în parteneriat cu MoonPay, care a plătit aproape 223.000 de dolari în ETH pentru a cumpăra o maimuță cu o pălărie de căpitan de mare și halat roșu.

Timbaland

Legendarul producător de hip-hop nu numai că și-a lansat propriul NFT muzical pe Ethereum, dar s-a alăturat și clubului Bored Ape Yacht Club. Timbaland are maimuța # 590 ca imagine de profil pe Twitter și, în plus, a anunțat comunitatea Ape-In Productions care va dezvolta grupuri de muzică virtuală și animații cu avatarele Bored Ape NFT.

Rich the Kid

Un alt rapper iubit de public, Rich the Kid a cumpărat primul său Bored Ape la începutul lunii noiembrie și și-a întrebat fanii dacă maimuța lui ar trebui să „publice un videoclip muzical”. De asemenea, a postat pe Twitter despre cumpărarea de terenuri din jocul metavers bazat pe Ethereum, The Sandbox. Înainte de asta, el și-a lansat propriul proiect Rich Kids NFT în septembrie.

Lil Baby

Rapperul Lil Baby este o altă celebritate care s-a alăturat BAYC prin intermediul MoonPay, dar a făcut și un pas mai departe prin „mutarea” maimuței sale cu un ser special NFT, pentru a o transforma într-un Mutant Ape a Yacht Club NFT. Acum o folosește pe cea din urmă ca imagine de profil pe Twitter, iar MoonPay l-a ajutat atât cu achiziția, cât și cu mutația.

Logan Paul

La fel ca fratele său Jake, influencerul de pe rețelele sociale Logan Paul este un entuziast de NFT-uri. Pare a fi îndrăgit NFT-urile CryptoPunks cel mai mult, deținând câteva și chiar transformând una în bijuterie, dar are și o maimuță plictisită în portofel. Are peste 4.000 de NFT-uri în portofoliu, iar oamenii care încearcă probabil să-și dezvolte proiectele i le trimit în mod constant.

Neymar Jr.

Considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, Neymar Jr. este, de asemenea, onorat să aibă cei mai mulți urmăritori pe Twitter dintre toți din această listă. A intrat cu mare fast în Bored Ape Yacht Club, pe 20 ianuarie când a cumpărat două maimuțe pentru o sumă totală de peste 1 milion de dolari ETH.

Serena Williams & Alexis Ohanian

Campioana de tenis cu 23 de trofee la activ, a fost atrasă în NFT-uri de soțul ei, co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian. Acesta i-a dăruit Bored Ape # 5797 pe care l-a cumpărat pentru aproximativ 414.000 de dolari în ETH, apoi l-a distribuit pe Twitter cu mesajul „GM (Good Morning)” pe 20 ianuarie. Ohanian i-a cumpărat anterior soției sale un CryptoPunk similar cu ea.

Justin Bieber

Câștigătorul Grammy – Justin Bieber, a postat la sfârșitul lunii ianuarie NFT-ul Bored Ape Yacht Club #3001 – pe care l-a cumpărat pentru suma de 500 Ethereum sau 1,29 de milioane de dolari. Valoarea estimată a NFT-ului cumpărat de artist era de 208,000 de dolari sau 104 ETH la 29 ianuarie 2022, ceea ce înseamnă că vedeta a plătit un preț de aproape 5 ori mai mare pe acest token nefungibil.

El a publicat anunțul achiziției împreună cu un citat din piesa Lonely în comentariul postării sale pe Instagram – unde este urmărit de peste 200 milioane de persoane.

Justin Bieber a cheltuit de 5 ori mai mulți bani pe maimuța achiziționată din colecția BAYC decât valoarea reală a acesteia

Ozzy Osbourne

Rockerul Ozzy Osbourne s-a alăturat clubului în februarie cu Bored Ape # 9939, care a fost achiziționat pentru aproximativ 115 ETH (peste 359.000 de dolari). Această maimuță are o „cască militară din perioada războiului din vietnam” și monede pe ochi, iar Ozzy a postat pe Twitter despre el pe 16 februarie, promovând propriul său proiect CryptoBatz NFT.

Wiz Khalifa

Rapperul și actorul Wiz Khalifa a urmat exemplul colaboratorului său frecvent Snoop Dogg. El și-a pus Bored Ape #1506 ca poză de profil pe Twitter pe 23 martie, după ce a lansat un mixtape NFT (album) cu Snoop Dogg, care putea fi achiziționat doar cu ApeCoin (APE) – moneda digitală nativă a ecosistemului creat de Yuga Labs.

Madonna

Regina pop a prezentat publicului maimuța achiziționată pe 24 martie: o maimuță roz cu ochi pe toată blana. Este demn de remarcat faptul că managerul personal al Madonna, Guy Oseary, care a condus și casa ei de discuri Maverick, reprezintă acum IP Bored Ape pe măsură ce cântăreața se extinde și în alte lumi de divertisment.

Regina pop și-a cumpărat un NFT cu o blană rară roz, ce are ochi pe tot corpul

Snoop Dogg & Eminem

Pe 24 iunie, Snoop Dogg și Eminem au lansat o piesă intitulată „From the D 2 the LBC”, care prezintă în mod activ colecția NFT Bored Ape Yacht Club. Bored Ape #6723 al lui Snoop Dogg și Bored Ape #9055 al lui Eminem apar foarte des în videoclipul muzical foarte stilizat și animat.

Atât Snoop Dogg, cât și Eminem au expunere la BAYC, deoarece artiștii își promovează în mod vizibil NFT-urile Bored Apes pe Twitter. Poza de profil de pe Twitter a lui Eminem este același Bored Ape #9055 care apare în videoclipul de colaborare cu Snoop. Acesta a plătit 462.000 de dolari pentru BAYC-ul său.

Între timp, Snoop Dogg își folosește activ Bored Ape #6723 – pe care l-a numit „Mr. Bombay” – atunci când promovează produse și alte colaborări.

Snoop Dogg, în special, este puternic implicat în lumea NFT. Rapperul a făcut echipă cu proiectele NFT The SandBox și Clay Nation, a anunțat că labelul său, „Death Row Records”, este implicat în NFT și chiar a investit în restaurante cu tematică NFT.

Critici și controverse

Cu toate că există o manie nebună după NFT-uri și prețuri nejustificate – pentru oamenii de rând – a acestei colecții, nu toți artiștii urmează acest trend. Recent Kanye West, într-o postare pe Instagram a declarat că nu va cumpăra un token nefungibil Bored Ape Yacht Club în niciun caz.

Nu-mi cereți să cumpăr un nenorocit de NFT, eu mă concentrez pe construirea unor produse reale în lumea reală

Recent, BAYC a fost criticat că NFT-urile BAYC descriu caricaturi rasiste ale popoarelor negre și asiatice, făcând o comparație între simbolismul și limbajul folosit de Yuga Labs în colecția Bored Ape Yacht Club cu cel folosit de naziști.

Actuala prăbușire a cripto a făcut ca prețurile să scadă pentru cele mai tari colecții de NFT-uri, permițând scepticilor să spună că balonul a izbucnit. Dar chiar dacă prețurile au scăzut, volumul vânzărilor NFT a crescut, sugerând că mulți oameni au folosit scăderea ca o șansă de a intra. La momentul redactării acestui articol prețul minim al unei maimuțe este de 90 Ethereum ceea ce reprezintă aproximativ 100.000 de dolari.

Exit mobile version