Celsius a transferat 25.000 de Wrapped Bitcoin către FTX, atrăgând atenția comunității

Mișcarea sugerează că Celsius ar putea vinde wBTC pentru mai multă lichiditate

Celsius a transferat 25.000 de Wrapped Bitcoin către FTX, atrăgând atenția comunității

AdobeStock

Platforma de creditare Celsius a transferat aproape 25.000 de Wrapped Bitcoin (wBTC), în valoare de 528,9 milioane de dolari, către exchange-ul de criptomonede FTX, stârnind îngrijorări în rândul unora din comunitate cu privire la posibilitatea unei vânzări iminente.

La aproape o lună de la înghețarea retragerilor, transferurilor și schimburilor – o mișcare pe care Celsius a spus că a luat-o pentru a „stabiliza lichiditatea” în fața „condițiilor extreme de pe piață” – compania și-a rambursat integral împrumutul de 440 de milioane de dolari.

Celsius a fost aproape de lichidarea garanțiilor sale de trei ori în mai și iunie, când valoarea garanțiilor a fost aproape de a scădea sub pragul critic de 150%, dar de atunci a efectuat plăți constante.

Transferul uriaș către exchange-ul FTX vine după ce platforma de creditare și-a plătit datoria rămasă de 41,2 milioane de dolari față de protocolul Maker, eliberând întreaga garanție wBTC a împrumutului său.

Câteva ore mai târziu, utilizatorii de pe Crypto Twitter și comunitatea r/cryptocurrency de pe Reddit au observat că Celsius a mutat garanția recent retrasă în portofelele exchange-ului de criptomonede FTX. 

Cu toate acestea, comunitatea nu este sigură ce se va întâmpla cu acest transfer, unii îngrijorându-se că va exista o vânzare de peste 500 de milioane de dolari în curând, ceea ce ar putea împinge prețul Bitcoin mai jos.

Alții sunt mai încrezători că mișcarea ar putea fi încercarea lui Celsius de a schimba Wrapped Bitcoin pentru Bitcoin, ceea ce poate fi un semn bun pentru deponenții care speră că retragerile de Bitcoin se vor redeschide, în cele din urmă, pe platformă.

Împrumutul a fost acordat pe 7 octombrie 2021, când protocolul a depus 999 wBTC (53 de milioane de dolari la acea vreme) în depozit. Până pe 24 ianuarie, Celsius avea un total de 20.219 wBTC (în valoare de aproximativ 733 de milioane de dolari la acea vreme) blocate în depozit.

La apogeul său în decembrie, compania datora 472 de milioane de dolari pentru împrumutul Maker.

Din februarie până în mai, Celsius a început să ramburseze împrumutul și să retragă părți din garanție în blocuri de 1.000 sau 2.500 wBTC. Dar pe 12 mai, când Terra și-a oprit blockchain-ul pentru prima dată, Celsius a adăugat wBTC în valoare de aproximativ 65 de milioane de dolari pentru a preveni lichidarea împrumuturilor sale.

Apoi, pe 12 iunie, în aceeași zi în care Celsius a anunțat că va îngheța retragerile, compania a adăugat încă 192 de milioane de dolari wBTC. La acea vreme, wBTC se tranzacționa la 26.700 de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Celsius a rambursat în mod constant împrumutul de la jumătatea lunii iunie și a fost achitat astăzi.

Până acum, atât Celsius, cât și CEO-ul Alex Mashinsky nu au publicat nicio actualizare cu privire la transferul de 25.000 de wBTC către FTX.

Cei 25.000 de wBTC trimiși către FTX urmează știrile de astăzi, potrivit cărora 150.000 de BTC ar putea fi eliberați pe piață, deoarece creditorii Mt. Gox își vor recupera BTC după o așteptare de opt ani.

Exit mobile version