CEO-ul Apple a dezvăluit faptul că a investit în active digitale

Tim Cook, CEO-ul Apple, a declarat că compania sa nu intenționează să investească în active digitale sau să accepte plăți crypto în viitorul apropiat

Jon Anders Wiken | Adobe Stock

Tim Cook, CEO-ul Apple, a declarat că deține unele crypto-monede ca parte a unui portofoliu diversificat, dar nu se așteaptă ca Apple să urmeze exemplul companiei Tesla de a investi în Bitcoin sau în alte active digitale.

În timpul conferinței DealBook Online Summit organizată de New York Times, Tim Cook a declarat că Apple nu intenționează să investească în Bitcoin. De asemenea, compania nici măcar nu plănuiește să accepte crypto-monedele ca metodă de plată pentru produsele sale, cel puțin nu în viitorul apropiat:

Nu este ceva ce intenționăm să facem acum. Nu cred că oamenii cumpără acțiuni Apple pentru a se expune la crypto-monede. Dacă doresc să o facă, ei ar putea investi direct în crypto-monede prin alte mijloace.

Cu toate acestea, Cook – cu o avere estimată la $1,5 miliarde – a dezvăluit că deține active digitale. Când a fost întrebat dacă a investit în Bitcoin sau Ethereum, el a spus că este interesat de crypto de ceva vreme, a făcut unele cercetări și crede că este un concept interesant.

Declarația lui Cook poate fi o surpriză pentru mulți din industria crypto, pentru că până în prezent CEO-ul nu a luat niciodată o poziție față de acest subiect. Potrivit datelor colectate de AssetDash, Apple este în prezent a doua cea mai valoroasă companie după Microsoft, cu o capitalizare de piață de peste $2,4 trilioane.

Cele mai valoroase companii după capitalizarea de piață
Cele mai valoroase companii după capitalizarea de piață | AssetDash

Unii directori generali din sectorul tehnologic, inclusiv Elon Musk, nu au avut niciodată prea multe probleme în a-și exprima opiniile asupra crypto-monedelor. Tweet-urile lui Musk și deciziile companiei sale au influențat în mod repetat, atât pozitiv, cât și negativ, prețurile diferitor crypto-monede.

Exit mobile version