Fostul CEO al FTX, Sam Bankman-Fried, se confruntă cu 7 procese colective

În urma prăbușirii FTX, fostul CEO Sam Bankman-Fried a fost numit în șapte procese colective, adăugându-se la o listă lungă de procese împotriva lui

Fostul CEO al FTX, Sam Bankman-Fried, se confruntă cu 7 procese colective

Fostul CEO al FTX, Sam Bankman-Fried, a fost numit în șapte procese colective în urma falimentului FTX, adăugându-se la lunga listă de procese intentate împotriva lui.

Procesele diferă de nenumăratele investigații și anchete asupra FTX și SBF, inclusiv investigații ale procurorilor federali privind manipularea pieței și posibile investigații ale Comisiei Electorale Federale cu privire la donațiile către Partidul Republican.

7 decembrie: Podalsky și alții împotriva Sam Bankman-Fried și alții

Gregg Podalsky și alți patru reclamanți, toți foști clienți FTX, în acest proces colectiv îi acuză pe Golden State Warriors, Bankman-Fried și multe alte celebrități, precum și directori FTX, că au fraudat investitori nevinovați pentru a cumpăra valori mobiliare neînregistrate prin conturi „yield-bearing”, costând clienții miliarde de dolari.

Shaquille O’Neal, Stephen Curry, Trevor Lawrence, Kevin O’Leary și Tom Brady se numără printre ceilalți oameni de rang înalt numiți în proces. Podalsky cere un proces cu juriu în această privință.

5 decembrie: Jessup vs. Sam Bankman-Fried și alții

Un proces colectiv intentat de clientul Michael Elliott Jessup îi acuză pe Bankman-Fried, Caroline Ellison, fostul CEO Alameda și alți directori de fraudă, îmbogățire ilicită și conversie (conversia proprietății clienților pentru ei înșiși).

Jessup a cerut un proces cu juriu în acest caz, argumentând că clienții care au stocat fonduri pe FTX aveau custodia legală a activelor lor crypto și că inculpații au transferat acele active către Alameda Research fără autorizație, ceea ce este considerat legal o conversie.

2 decembrie: Hawkins vs. Sam Bankman-Fried și alții

Russell Hawkins, un client al FTX care avea fonduri stocate pe exchange, a depus această plângere colectivă în California în numele tuturor persoanelor aflate într-o situație comparabilă, susținând că practicile comerciale neloiale și înșelătoare au dus la inducerea în eroare a clienților.

Procesul lui Hawkins
Procesul intentat de Hawkins

Pe lângă SBF și alți directori FTX, pârâții includ Armanino și Prager Metis, două firme de contabilitate care au aprobat documente care arată că FTX este într-o stare financiară bună.

23 noiembrie: Pierce vs. Sam Bankman-Fried și alții

În California, clientul FTX Stephen Pierce a intentat o acțiune colectivă împotriva acelorași inculpați ca în cazul Hawkins, considerând SBF una dintre cele mai mari escrocherii din istorie și susținând că el și cercul său apropiat au văzut activele ca pe un fond de cheltuit pe cont propriu și investiții în diverse modele de vanitate personală. Pierce susține că a fost încălcată legea „Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act” (RICO) și a cerut un juriu.

Procesul lui Hawkins
Procesul intentat de Pierce

21 noiembrie: Kavuri vs. Sam Bankman-Fried și alții

Sunil Kavuri, un client FTX, a intentat un proces colectiv în Florida, care este comparabil cu procesul lui Podalsky, deoarece inculpații citați sunt persoane cunoscute care ar fi promovat FTX fără a-și dezvălui compensația sau interesele de proprietate. 

Procesul intentat de Kavuri

SEC poate monitoriza îndeaproape cazul, deoarece, potrivit lui Kavuri, FTX a promovat valori mobiliare neînregistrate care au fost comercializate în mod fals ca titluri pentru a atrage clienți și a genera interes.

20 noiembrie: Lam vs. Sam Bankman-Fred

Într-un alt proces intentat în California, rezidentul din Hong Kong, Elliott Lam, susține că SBF, Ellison și Golden State Warriors au încălcat legile de stat împotriva concurenței neloiale și a publicității înșelătoare și au comis ascundere frauduloasă și conspirație civilă. Lam susține că, dacă publicul și-ar fi dat seama de natura reală a FTX și YBA, nu ar fi ales să folosească produsele FTX.

15 noiembrie: Garrison vs. Sam Bankman-Fried și alții

Un proces colectiv intentat de Edwin Garrison din Florida susține că YBA al FTX a fost creditat în mod necorespunzător cu titluri de valoare și enumeră încă o dată o listă întreagă de actori celebri și personalități publice despre care se știe că au susținut sau au participat la campaniile de publicitate ale companiei. Garrison acuză, de asemenea, FTX de practici comerciale frauduloase și necinstite.

Odată ce aceste plângeri și documentele necesare sunt depuse, li se oferă un număr de dosar și imediat atribuite unui judecător. Judecătorul va furniza apoi o cronologie care prezintă următorii pași după transmiterea citațiilor și plângerii fiecărui inculpat.

Exit mobile version