CEO Telegram: Tehnologia Bitcoin luptă împotriva supravegherii guvernamentale

În cadrul unui nou interviu cu Tucker Carlson, fondatorul Telegram, Pavel Durov, a discutat despre modalitățile în care tehnologia crypto poate combate supravegherea guvernamentală.

CEO Telegram: Tehnologia Bitcoin poate lupta împotriva supravegherii guvernamentale

CEO Telegram: Tehnologia Bitcoin poate lupta împotriva supravegherii guvernamentale | Google

Puncte cheie

În cadrul unui interviu recent cu Tucker Carlson, directorul general al Telegram, Pavel Durov, a atras atenția asupra toleranței tot mai scăzute a agențiilor guvernamentale față de confidențialitatea utilizatorilor prin monitorizarea internetului.

De asemenea, el consideră că supravegherea guvernamentală în creștere va declanșa crearea de dispozitive de comunicare inovatoare și sigure, inspirate de portofelele hardware crypto.

Telegram, fondată în 2013 de Pavel Durov și Nikolai Durov, este o platformă de mesagerie instant extrem de sigură și criptată, care oferă utilizatorilor mai multă libertate și confidențialitate într-o lume care se confruntă cu o luptă globală împotriva drepturilor fundamentale ale omului.

Serviciile de tip bot ale platformei ajută la gestionarea mai ușoară a ecosistemului grupurilor, permițând administratorilor de grupuri să lupte împotriva spammerilor.

Lupta împotriva suprimării dreptului la confidențialitate

Pe 17 aprilie, într-un interviu cu Tucker Carlson, Pavel Durov a dezvăluit faptul că agențiile guvernamentale depun continuu eforturi pentru a suprima schimbul privat de informații.

El a afirmat că lumea devine din ce în ce mai puțin permisivă, iar guvernele sunt mai puțin tolerante față de confidențialitatea oamenilor. Durov a subliniat că tendința continuă din cauza puterii tehnologice pe care o dețin agențiile.

În cadrul interviului, Carlson a subliniat baza masivă de utilizatori ai platformei Telegram, care acum depășește 900 de milioane, și importanța acestei discuții cu fondatorul platformei.

Durov consideră de asemenea că supravegherea tot mai strictă a agențiilor guvernamentale va duce în cele din urmă la tot mai multe inovații în ceea ce privește dispozitivele hardware care își propun să securizeze comunicațiile, similar modului în care oamenii dețin portofele hardware pentru a stoca criptomonede.

Totodată, el a afirmat că agenția americană FBI a încercat să convingă persoane afiliate Telegram să instaleze diverse backdoor-uri în scopuri de supraveghere.

Durov a menționat faptul că neutralitatea geopolitică a Emiratelor Arabe Unite este exemplul perfect pentru antreprenorii care luptă pentru confidențialitate și împotriva măsurilor de supraveghere.

El consideră Emiratele Arabe Unite locația ideală pentru platforme neutre precum Telegram, care luptă pentru apărarea confidențialității utilizatorilor și a libertății de exprimare.

Directorul general al Telegram a mai spus că evită investițiile de capital de risc (VC) pentru a preveni influența externă asupra modului de operare al platformei sale.

De asemenea, a dezvăluit că deține câteva sute de milioane de dolari în fiat și Bitcoin. Acest lucru îi permite să își finanțeze companiile și proiectele de unul singur, deținându-le în proporție de 100%.

Edward Snowden: NSA este pe cale să „preia Internetul”

Acest important interviu vine la doar câteva zile după ce Edward Snowden a atras atenția și asupra faptului că NSA este la doar câteva zile distanță de a „prelua controlul asupra internetului”, însă mass-media nu abordează problema.

În postarea sa pe X, Snowden a citat-o pe Elizabeth Goitein, care a vorbit despre un proiect de lege aflat în pericol de a deveni lege, ce ar obliga orice companie sau persoană care oferă orice serviciu să fie nevoită să asiste la supravegherea NSA.

Goitein este o expertă recunoscută la nivel național în domeniul puterilor de urgență ale președintelui, al supravegherii guvernamentale și al secretului de stat.

Snowden a fost un consultant în informații informatice și whistleblower care a scurs date clasificate de la NSA în 2013, când era angajat și subcontractant. Acum, este un cetățean rus naturalizat.

Exit mobile version