Fostul CEO al FTX, Sam Bankman-Fried, reținut într-o închisoare notorie din Brooklyn

După o audiere din 11 august, prezidată de Judecătorul Lewis Kaplan, cauțiunea lui Bankman-Fried a fost revocată, având ca rezultat transferul său la MDC

Sam Bankman-Fried, fostul CEO al FTX, își petrece a treia noapte într-una dintre cele mai notorii închisori din New York, Centrul Metropolitan de Detenție (MDC) din Brooklyn. Această evoluție a avut loc în urma revocării cauțiunii sale de 250 de milioane de dolari, în mijlocul acuzațiilor de influențare a martorilor.

Bankman-Fried acum își împarte celula cu peste 1.500 de alți deținuți. Centrul de detenție are o lungă istorie de scandaluri legate de abuzul față de deținuți și corupție, ceea ce face situația lui și mai îngrozitoare.

Avocații săi au argumentat împotriva detenției sale, invocând probleme critice de personal la închisoare. Cu toate acestea, aceste cereri au căzut în surzenie, iar Bankman-Fried rămâne în custodie.

De la o viață luxoasă la MDC

Până de curând, Bankman-Fried era în arest la domiciliu în vasta reședință de 4 milioane de dolari a părinților săi din Palo Alto, California.

Fostul CEO al FTX, Sam Bankman-Fried, reținut într-o închisoare notorie din Brooklyn
Vedere asupra casei Bankman-Fried din Palo Alo, California | Google Maps

Cu toate acestea, revocarea cauțiunii sale a venit în urma ,,scurgerii” unui jurnal al fostei CEO Alameda Research, Caroline Ellison. Jurnalul, care a ajuns în mâinile celor de la The New York Times, discuta sentimentele lui Ellison față de Bankman-Fried și mandatul ei la Alameda Research.

Procurorii au presupus de atunci că Bankman-Fried a divulgat jurnalul pentru a denigra reputația lui Ellison, care va fi martor în procesul său viitor.

Apărarea a contracarat aceste acuzații, susținând că comunicarea clientului lor cu jurnaliștii a fost un act legitim de comentare a unei probleme deja publice.

Un apel împotriva revocării cauțiunii este în desfășurare.

Deținuți de profil înalt

MDC a găzduit o serie de figuri renumite de-a lungul anilor. Nume precum 6ix9ine, R. Kelly, Fetty Wap și infamul ,,pharma bro” Martin Shkreli au trecut prin celulele sale. În plus, Ghislaine Maxwell, legată de scandalul de trafic al lui Jeffery Epstein, a fost de asemenea un fost deținut.

Exit mobile version