CEO-ul Galaxy vrea să-l „lovească” pe SBF, iar Skybridge își vrea acțiunile înapoi

Anthony Scaramucci, CEO al companiei SkyBridge Capital, a declarat că compania sa poate cumpăra înapoi partea vândută către FTX în septembrie

CEO-ul Galaxy vrea să-l „lovească" pe SBF, iar Skybridge își vrea acțiunile înapoi

La 9 septembrie 2022, cu câteva luni înainte de declararea falimentului FTX din noiembrie, SkyBridge, un manager de active alternative, a vândut o participație de 30% către exchange-ul FTX, pentru o sumă nedeclarată.

În ianuarie, Anthony Scaramucci, fondatorul și directorul general al SkyBridge, a declarat într-un interviu cu CNBC că, ca urmare a problemelor FTX, SkyBridge își dorește să răscumpere acțiunile vândute, dar că tranzacția nu va fi finalizată până la sfârșitul primei jumătăți a anului. 

El a afirmat că speră să rezolve în favoarea sa și așteaptă aprobarea avocaților, oficialilor falimentului și a bancherilor de investiții pentru a determina precis ce vor cumpăra înapoi și când vor putea să o facă.

Scaramucci vorbește despre jocuri murdare care au loc în interiorul FTX

Scaramucci a sugerat că există practici necinstite în cazul dintre FTX și fondatorul și fostul CEO al acestuia, Sam Bankman-Fried. El a afirmat că „este foarte clar acum că a fost o fraudă” și că acest caz ar trebui lăsat sistemului judiciar să determine, deși trei dintre colegii lui SBF au introdus deja plângeri și au furnizat procurorilor o explicație a acțiunilor lor.

Declarația actuală a CEO-ului SkyBridge pare să contrasteze puternic cu declarația sa dintr-un interviu din noiembrie 2022 pentru CNBC. În interviu, Scaramucci a remarcat că nu i-ar plăcea să folosească termenul „fraudă” pentru a descrie situația FTX din cauza implicațiilor sale legale și că trebuie să „dăm tuturor prezumția de nevinovăție”. El le-a mai spus „Sam și familiei lui să spună adevărul investitorilor.

Pe site-ul său, SkyBridge afirmă că la data de 30 septembrie 2022, a gestionat active în valoare de 2,2 miliarde de dolari, din care aproximativ 800 de milioane de dolari au constat în investiții legate de active digitale.

Sam Bankman-Fried și Barry Silbert: „glumeții” iernii crypto? 

Ca răspuns la presupusele farse și roluri jucate de Sam Bankman-Fried și Barry Silbert, CEO-ul Digital Currency Group, în timpul iernii crypto, Mike Novogratz, CEO-ul Galaxy Digital, observă că există o parte din el care vrea să-i lovească pe amândoi.

Prăbușirea FTX l-au costat în cele din urmă pe Galaxy aproximativ 77 de milioane de dolari, a spus Novogratz într-un interviu pentru Bloomberg publicat pe 13 ianuarie.

El a spus că ar fi fost mai rău dacă nu ar fi fost avertizat de un prieten miliardar care știa despre SBF și a menționat că compania soră a FTX, Alameda, pierde bani.

El a adăugat că Galaxy Digital ar putea rezista în aceleași circumstanțe încă 18 luni, dar orice altceva ar putea fi dăunător pentru angajații companiei. Novogratz a recunoscut că continuă să susțină industria crypto, în ciuda faptului că 2022 a fost un an tumultuos.

Deși spune că și-ar dori să fi retras mai mulți bani de pe piață la începutul anului 2022, înainte ca FTX și chiar ecosistemul Terra să se prăbușească, el susține totuși că a reușit să retragă mai mult de 1 miliard de dolari înainte de începerea oficială a anului.

Exit mobile version