China: O agenție de știri va lansa o colecție de NFT-uri, după 11 fotografii jurnalistice

Chiar dacă oficialii băncii centrale au cerut o monitorizare atentă a spațiului crypto, Xinhua, o agenție de presă condusă de stat, lansează o colecție de NFT-uri

China: O agenție de știri va lansa o colecție de NFT-uri, după 11 fotografii jurnalistice

Lucas | Adobe Stock

Într-un anunț realizat astăzi, 22 Decembrie, Xinhua News Agency, o publicație oficială a statului, spune că va lansa o colecție de jetoane non-fungibile (adică NFT-uri). Mișcarea reprezintă o încurajare față de adopția tehnologiei blockchain, care în trecut a fost evitată de Republica Populară Chineză. În anunțul oficial, Xinhua vorbește despre planurile de a lansa 10,000 de copii a 11 fotografii făcute de jurnaliști, în 2021.

Pașii făcuți în sfera NFT-urilor încurcă puțin opinia publică, având în vedere deciziile pe care a doua cea mai mare economie din lume le-a luat recent. În urma interdicției totale a activelor digitale, minarea de Bitcoin și Ethereum a fost oprită, iar China a continuat prin a ținti NFT-urile și metaverse-ul pentru o monitorizare riguroasă. În ciuda sentimentului anti-crypto, prezent în țara comunistă, giganți din sfera tech, precum Tencent sau Huawei – nu au fost descurajați să urmărească patentări în metaverse.

În altă ordine de idei, la începutul lunii Decembrie, ca parte a unei politici și mai împotrivite activelor digitale, câteva site-uri web din Beijing, printre care și ChainNews, au căzut. Publicațiile media din sfera crypto din China au păstrat un profil tăcut, focusându-se mai degrabă pe creșterea comunităților de twitter și Telegram.

Totuși, în mod surprinzător, aceasta nu este prima mișcare a statului chinez în sfera NFT-urilor. Pe parcursul verii din 2021, The South China Morning Post a creat o serie de NFT-uri, folosindu-se de un token standardizat, numit ARTIFACT, care a fost conceput pentru păstrarea activelor istorice pe blockchain. Merită menționat faptul că SCMP are reședința în Hong Kong. Drept rezultat, publicația beneficiază de un nivel mai înalt de autonomie, dar și de puterea executivă, legislativă și juridică pentru care Hong Kong este recunoscută.

Hong Kong nu este o țară înstrăinată de tehnologia blockchain sau de crearea NFT-urilor. În luna Iunie, activiștii pro Hong Kong au reușit să arhiveze pe blockchain articole din ziarele pro Hong Kong. Peste 4,000 de articole din Apple Daily au fost uploadate în ARWeave, o platformă populară de depozitare pe blockchain, susținută de Andreessen Horowitz.

În cele din urmă, lansarea NFT-urilor aprobate de Partidul Comunist Chinez ridică următoarea întrebare: Dacă Xinhua emite această serie de NFT-uri, înseamnă că țara se îndreaptă către tehnologia blockchain? Până la data editării acestui articol, susținătorii chinezi de NFT-uri rămân totuși blocați în activitatea lor de tranzacționare. NFT-urile nu pot fi vândute odată ce au fost cumpărate, în timp ce singura monedă disponibilă pentru fanii de NFT-uri rămâne moneda națională.

Exit mobile version