China: Weibo închide conturile Huobi, OKEx și Binance

phanurak rubpol | shutterstock

Platforma chinezească asemănătoare twitter-ului, Weibo, a închis astăzi conturile oficiale ale Huobi, OKEx, Binance și MXC  într-un atac coordonat al platformei de social media împotriva crypto exchange-urilor.

Wolfie Zhao, reporter The Block Crypto, a făcut următorul anunț:

Azi-dimineață, în jurul orei 7:15 (ora Londrei), utilizatorii chinezi ai platformei Weibo au sesizat inaccesibilitatea conturilor mai multor crypto exchange-uri, printre care: Huobi, OKEx, Binance și MXC

Motivul acestui atac coordonat împotriva platformelor de tranzacționare nu a fost clar la început. Weibo poate cenzura profiluri și conținut online pe baza standardelor lor sau sub îndrumarea guvernului chinez.

Platforma de social media nu a clarificat complet situația. Au spus că aceste conturi au încălcat intenționat legile și regulile comunității dar nu au comentat mai departe de atât.

Chiar dacă nu e prima dată pentru Binance când are contul de Weibo suspendat, situația reprezintă o premieră având în vedere amploarea atacului asupra platformelor crypto.

Nu s-a mai întâmplat ca 4 exchange-uri să fie cenzurate în același timp.

Incertitudine în rândul investitorilor din China

Suspendarea concomitentă a conturilor de Weibo pentru cele mai populare exchange-uri de crypto-monede din China a cauzat incertitudine în rândul investitorilor.

Imediat după ce utilizatorii chinezi au observat suspendarea conturilor, monedele digitale native ale platformelor (Huobi Token, OKB și Binance Coin) au suferit corecții de câteva procente. Ulterior, pe parcursul zilei, BNBUSD a depășit pragul de $300 cu o mișcare surprinzătoare, în ciuda știrilor negative.

China: Weibo închide conturile Huobi, OKEx și Binace
BNBUSDT, Binance | tradingview
Exit mobile version