China menține o presiune ridicată asupra industriei criptografice

Banca Populară Chineză lucrează cu Comisia de Reglementare în domeniul Bancar și Asigurări pentru a dezvolta sisteme de monitorizare și combatere a utilizării monedelor digitale

Юлия Кондратьева | Adobe Stock

Un oficial de la Banca Populară din China a spus că publicul ar trebui să-și sporească gradul de conștientizare a riscurilor și să rămână departe de investițiile în crypto-monede.

China sporește represiunea asupra sectorului crypto-valutar cu un memento public care a afirmat că Bitcoin și alte valute digitale nu sunt recunoscute ca mijloc de plată legal și nu au o valoare reală.

Într-un anunț din mass-media locală, Yin Youping, directorul adjunct al Biroului de Protecție a Drepturilor Consumatorilor din Banca Populară din China (PBOC) – a declarat că banca centrală va menține o presiune accentuată contra acestui sector și va continua să investigheze activitățile care folosesc monede digitale.

Sesiunea de informare a avut loc în timpul evenimentului intitulat Luna de popularizare a cunoștințelor financiare. Youping a declarat că tranzacțiile cu monede digitale sunt doar o speculă investițională. A continuat să spună că publicul ar trebui să-și sporească gradul de conștientizare al riscurilor și să rămână departe de investițiile în crypto-monede.

China menține o presiune ridicată asupra industriei criptografice
Wit | Adobe Stock

China nu îi iartă pe trișori

În ciuda urmăririlor penale intensificate de guvern contra industriei criptografice, directorul Băncii Populare a menționat posibilitatea unei sporiri a operațiunilor de tranzacționare a crypto-monedelor în China. Ca și contramăsură, PBOC va lucra cu autoritățile locale pentru a detecta comercianții care utilizează exchangeuri offshore. Ca urmare, guvernul va crește eforturile de a bloca site-urile de tranzacționare, aplicațiile și afacerile cu crypto-valute.

Banca Populară Chineză lucrează cu Comisia de Reglementare în domeniul Bancar și Asigurări pentru a dezvolta sisteme de monitorizare și combatere a utilizării monedelor digitale.

În plus față de presiunile stabilite de PBOC, guvernele locale din China au început să ia măsuri proactive pentru a opri activitățile crypto-valutare. Regulatorii din zona Yingjiang au cerut centralelor hidroelectrice să reducă sursa de alimentare pentru minerii de crypto-monede din zonă.

Centralele electrice au fost, de asemenea, rugate să notifice Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă după ce au decuplat minerii de crypto-valute din rețelele lor. În timp ce minerii chinezi continuă să se stabilească în străinătate – în țările cu reglementări favorabile crypto – China a început să redirecționeze energia electrică salvată pentru a construi infrastructură pentru mașinile electrice.

Exit mobile version