China: Partidul Comunist avertizează cetățenii cu privire la bula NFT

Publicațiile media locale, care au rolul de purtător de cuvânt al partidului, avertizează cu privire la o scădere majoră a valorii NFT-urilor, odată ce bula se sparge

Lucas | Adobe Stock

Conform surselor locale, guvernul chinez a emis o serie de declarații împotriva pieței de jetoane non-fungibile, chiar dacă două companii principale de tehnologie din China urmăresc cu interes această sferă.

Avertismentele au fost emise inițial de Securities Times – o publicație de știri care acționează pe post de purtător de cuvânt al Partidului Comunist Chinez – și au fost preluate și raportate mai departe de South Morning China Post.

Însemnările partidului stipulează că este de bun simț faptul că există o bulă uriașă în rândul tranzacțiilor din sfera NFT – și că majoritatea cumpărătorilor de NFT-uri care achiziționează arta digitală o fac din motive financiare și se focusează doar pe valoarea activelor, nu pe caracteristicile vizuale ale artei.

Wang Junhui, reporter pentru South Morning China Post, a spus:

Odată ce entuziasmul investitorilor se dispersează și hype-ul trece, valoarea acestor NFT-uri bizare se va scufunda total

Spusele lui Junhui reprezintă un ecou al unei publicații din luna Iunie, postată de People’s Daily, în care se spunea că piața NFT poate fi crescută artificial prin hype, care ar putea duce la haos, în timp ce descentralizarea ar putea aduce probleme de securitate.

China: Partidul Comunist avertizează cetățenii cu privire la bula NFT
vectorstory | Adobe Stock

Cu câteva luni în urmă, guvernul chinez a livrat o serie de legi care au obliterat operațiunile miniere din țară, într-o acțiune deliberată de a interzice orice fel de activitate cu privire la crypto-monede pe teritoriul Chinei.

Doi dezvoltatori cheie ai industriei tehnologice din țară, Tencent Holdings și Alibaba Group Holding, au făcut progrese majore cu privire la dezvoltarea și research-ul NFT-urilor – iar în prezent au implicări în acest spațiu. 

Luna trecută, Tencent a lansat Huanhe, o platformă de tranzacționare pentru NFT-uri, cu obiectivul de a integra jetoanele non-fungibile și în QQ Music, platforma de streaming pentru muzică.

În mod similar, și Ant Group, partenerul fintech al Alibaba – a listat de curând două imagini NFT prin intermediul aplicației Alipay.

Exit mobile version